Gourmetgutter griller i NM


Oppdatertdato: 2012-05-31 Tema: Grilling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: matprat.no


Oslo (NW): Gourmetguttane fra Kristiansand er Sørlandets representant i NM i grilling i Oslo på lørdag. De fem grillglade guttene fra Kristiansand går for gull i NM. De deltar i mesterskapet for tredje gang.
– Vi har forberedt oss med to felles samlinger, og så øver vi mye på egenhånd. Vi håper på å vinne, sier lagkaptein Ole Petter Reinertsen.
Det skal konkurreres i flere ulike kategorier, det skal grilles fra morgen til kveld, og Reinertsen tror sjømat blir den vanskeligste øvelsen. Han ønsker også å fri til publikum, og laget har bedt om ekstra plass til standen slik at de kan dele ut smaksprøver.

Lærer om barbecue

– NM i grilling er en folkefest, og lagene går ofte inn for å lage litt show. I år får vi besøk av en amerikansk barbecue champion, Shannon Ford, som demonstrerer og vil gi smaksprøver på amerikansk barbecue. Grillingen foregår på en to-tonns smoker i ekte amerikansk stil, sier grillekspert og hoveddommer Bjørn Tore Teigen i MatPrat.
I USA er barbecue, der man steker kjøtt over lang tid ved lav temperatur, blitt en stor lidenskap for mange. Langtidsgrilling får frem masse smak i kjøttet, det blir mørt og saftig.
NM i grilling ble første gang arrangert i 2004. I år foregår konkurransen i Birkelunden lørdag 2. juni, med gratis adgang for publikum. Her skal de 15 lagene tilberede en rekke ulike grillretter, som bedømmes både av en fagjury og en folkejury.

Griller hele dagen

Lagene skal lage egne hamburgere, de skal tilberede et sunt grillmåltid med kyllingfilet, det er åpen klasse, og til slutt skal de lage spareribs med egenkomponert barbecuesaus.
Hamburgerne lager de selv av kvernet oksekjøtt. Hver rett har sine vanskeligheter.

– Kyllingfilet er alltid mørt, men en utfordring å grille fordi den kan bli tørr. Å grille kyllingfilet er en enkel måte å se om deltakerne kan grille. Kyllingfilet kan også smakssettes på mange måter, sier hoveddommer Bjørn Tore Teigen.
I åpen klasse kan deltakerne ta med det de selv ønsker å grille, også sjømat. Her legger dommerne vekt på komposisjon, innhold, utførelse og smak.
Totalt blir det også gitt poeng for hygiene, ryddighet, samarbeid mellom medlemmene på lagene og hvordan standen fremstår overfor publikum.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2468
Grillmat.Vafler.
Kaffekos.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.