
Vi er spesialister på peiskos. Spesielt på høst og vinterstid, men også ellers i året, og særlig på hytta. Hvorfor ikke utnytte peisvarmen til å grille pølser, samtidig som man sparer oppvasken?
Garantert en vellykket kveld man husker. Velg og vrak blant snadderpølser. Små og store. Træ et par på en lang grillpinne, det blir fort varmt nærme peisen. Sett frem litt grov sennep eller noe annet digg, og noe godt å drikke. Dette er fysemat når kvelden går mot natt…
PS: For de som ikke har peis, går det an å bruke grillen i stekeovnen.
Fylte grillpølser
4 porsjoner
8 grill-, knakk- eller 4 kjøttpølser
1 ss sennep
1 løk
1 ts kinesisk soyaolje
1 ss tomatpuré
8 skiver bacon
Skjær et dypt snitt på langs i pølsene. Rør sammen sennep, finhakket løk, soya og tomatpuré og fordel blandingen i snittene.
Klem pølsene forsiktig sammen og surr baconskivene rundt. Baconskivene festes med tannstikkere. her bruker en grillpinner med flere tagger satt inn på tvers. Pass på så det ikke brenner.
En annen variant er å smøre et tynt lag usøtet sennep i pølsesnittet og så legge i tykke strimler hvit ost. Surr baconskivene rundt og fest dem med tannstikkere.
Grillet ostepølse i tacoskall
2 porsjoner
4 ostepølser
1 rød paprika
2 ts smør
1 dl créme fraîche
1 ss tomatpuré
krydderblanding
4 tacoskall
isbergsalat
Skyll og rens paprikan. Skjær den i små biter og legg over i en bolle. Tilsett crème fraîche og tomatpuré og bland godt. Smaksett med krydderblanding.
Varm tacoskallene et par minutter i ovn ved 200 C. Grill ostepølsene. Legg en ostepølse i hvert av de oppvarmede tacoskallene sammen med finstrimlet isbergsalat og paprikablandingen. Server gjerne med en ekstra grønnsaksalat.
Pølsegrillspyd
4 spyd
500 g pølser, gjerne med ost, chili, løk
1 paprika
4 småløk evt. løk i båter
4 skiver bacon
Del pølser og grønnsaker opp i passe biter og træ pølser og grønnsaker vekselvis på spydet. Surr gjerne baconskiver rundt pølsebitene eller grønnsakene eller rull dem sammen og tre på spydene. Pensle evt. med grillolje.
Pølsespyd
4 pølsespyd:
4 pølser, den sorten du liker aller best
4 biter paprika, rød eller gul
4 skiver av en hermetisk maiskolbe
4 cherrytomater
4 grillspyd i tre eller metall
1. Kutt opp pølsa i 3 eller 4 biter.
2. Træ først på en pølsebit, så paprika, så pølse igjen, så mais og slik fortsetter du til du ikke har mer igjen.
3. Stek pølsespydet på grillen.
Pølsespidd
1 pk kalkun grillpølser, frankfurter eller chilipølser
Deig:
300 g hvetemel
25 g gjær
1 1/2 ts salt
3 ss olivenolje
1 1/2 dl lunkent vann
Rør ut gjæren i lunkent vann og bland inn resten av ingrediensene. La deigen heve ca. 30 minutter. Del pølsene i tre og lag et kryss i hver ende. Træ dem på spiddene med litt mellomrom. Surr litt deig mellom pølsebitene. Stek på peisen til pølsene er varme og brødet gjennomstekt. Server med hakket, rå eller sprøstekt løk, agurkmiks, ketchup og sennep.
Tips:
Har du mer deig igjen, kan du lage små marshmallow-boller. Surr litt deig rundt hver marshmallow. Stek dem på grillen noen minutter. Server gjerne med friske jordbær og eggedosis.
Og ikke minst Pinnebrød!!
Pinnebrød
250 g hvetemel
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
1 ts margarin
1.5 dl melk/vann
Bland det tørre og spe med væske til passe deig.
Ved peisen rulles deig rundt en pinne og stekes på glørne til det slipper pinnen. Pass på så det ikke svir seg.
Brødet kan evt stekes rundt en ferdigstekt pølse.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1284