Griller for Rema


Oppdatertdato: 2009-05-20 Tema: Grilling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Rema 1000


Oslo (NW): Kjendiskokken Craig Whitson har komponert 37 nye grillretter for Rema 1000.
– Rema 1000 har hatt en lavere markedsandel på ferskt kjøtt enn kjedens størrelse skulle tilsi. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier kategorisjef ferskvare, Tor-Erik Aag i Rema 1000.
Derfor har kjeden i år toppet laget med norskamerikanske Craig Whitson, som har drevet flere restauranter, egen grillskole og er trener for det norske grillandslaget.

– Hans erfaring, oppskrifter og tips har vært helt uvurderlige i utviklingen av den nye produktserien Grill, som så langt teller 37 vareslag, sier Tor-Erik Aag.

Det enkle er best

Whitsons bakgrunn fra USA har satt et merkbart preg på en rekke av produktene.

– Amerikansk barbecue er i verdensklasse og har inspirert mange av grillproduktene. Samtidig har jeg god forståelse for hva nordmenn liker etter 30 år i Norge. Nordmenn er entusiastiske grillere og nysgjerrige på nye smaker og metoder, sier Craig Whitson.
Det enkle er ofte det beste også når det gjelder grillmat, mener grilleksperten.

– Når man lager marinader og krydderblandinger, er det fort gjort å ta litt av. Noen få og veltilpassede ingredienser som bringer fram det beste i det du legger på grillen, gir ofte det beste resultatet, sier han.

Vil grille mer

Omtrent halvparten av oss ønsker å grille mer, og det er mangel på tid og ikke været som nevnes som en barriere. Det viser en ny grillundersøkelse fra Opplysningskontoret for kjøtt.

– Når vi utviklet den nye grillserien, var det et viktig mål at den skulle gjøre grillingen så enkel som mulig for folk. De fleste produktene er ferdig tilberedt og kan legges rett på grillen, og noen skal bare varmes opp, sier Tor-Erik Aag i Rema 1000.
Hvordan kjøttet er stykket opp spiller en stor rolle for hva slags resultat man får på grillen, mener grillkongen.

– Når man griller har man ofte for høy varme, og da blir kjøttet eller fisken fort tørr. Vi har lagt stor vekt på å lage produkter som gjør det enkelt å oppnå et saftig resultat. For eksempel er biffene og filetene ekstra tykke, sier Whitson.

Eget design

Grillproduktene har et tydelig design som gjør dem lett gjenkjennelige i Remas butikker.

– Med Grill har vi kombinert lave priser med god kvalitet og et stort utvalg. I tillegg til en rekke ulike kjøttprodukter, finner du også kylling, kalkun, fisk og tilbehør, sier Tor-Erik Aag.
På baksiden av pakkene står det tips og råd om grillingen, og på www.rema.no kan man finne flere oppskrifter og grilltips.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1577Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.