Grønn te kan forebygge demens


Oppdatertdato: 2011-01-28 Tema: Te Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: SXC, Haugen Gruppen Kilder: Haugen gruppen


Den eldgamle kinesiske drikken kan beskytte mot mange sykdommer – blant annet demens og kreft. Selv om kineserne i årevis har brukt grønn te som medisinsk behandling, har det ikke tidligere vært omfattende vitenskapelig dokumentasjon for virkningen.

En forskergruppe fra Newcastle University dokumenterer nå at grønn te kan beskytte hjernen mot Alzheimers og andre former for demens. De undersøkte om de beskyttende egenskapene ved te – som tidligere har vist seg å være tilstede i friskbrygget form – fortsatt er aktive når drikken er fordøyd i kroppen. Oppdagelsen overgikk all forventning! Når grønn te er fordøyd, er den faktisk mer effektiv mot de sentrale faktorer som utløser Alzheimers.

Forskningen antyder samtidig at drikken fra Kina også kan spille en avgjørende rolle i beskyttelsen mot kreft da den fordøyde teen har anti-kreft egenskaper som kan bremse veksten av tumorceller. Dr. Okello anbefaler derfor minst en kopp grønn te om dagen! Det er naturligvis også andre faktorer som har innflytelse på sykdommer som demens og kreft – et godt kosthold, mye mosjon og en sunn livsstil er alle viktige.


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2082
Info.Bringebær.
Hverdagsmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.