
Syns du det var kjipt å vie en hel dag til det bitre? Heldigvis er ikke den bitre smaken i nærheten av å være så ubehagelig som den
bitre følelsen.
Skjønt grunnsmaken er både en påkjenning og den største utfordring for smaksløkene. Å bli bitter, betyr at vi plages med negative
følelser, og at vi har en dårlig innvirkning på våre omgivelser. Bitter smak, derimot, kan også ha sine gode sider. Vi blir ikke uvenner
med grapefrukt selv om den er bittersøt. Og vi tyr til andre, bitre matvarer for å tilstrebe en spennende smaksharmoni i retten og
menyen.
Prøv deg fram med grapefrukt, appelsinskall, tonic, grønn te eller den tidsriktige salatsennepen, ruccola. Det dreier seg om den mest
uvanlige grunnsmaken; smaken du må modnes til å like. Småbarn vil trolig spytte ut og synes det smaker ”æsj”.
Veltrente ganer trenger den bitre tilsettingen for å oppnå en pikant totalopplevelse.
Frisk grapefruktsalat
Server en frisk og fargerik grapefruktsalat som forrett. Salaten passer også utmerket bl.a. til svinefileten.
4 porsjoner
3 stk grapefrukt
1 stk carambola (stjernefrukt)
1 stk granateple
1 stk slangeagurk
2 stk appelsin, saft
6 blad(er) ruccula
Fremgangsmåte:
Grapefruktene skrelles og filiteres (båtene skjæres ut med kniv slik at skinnet rundt fjernes). Stjernefrukten deles i fire og skjæres i
tynne biter. Grapefrukten deles ved å snitte rundt frukten i skallen. Brekk så frukten fra hverandre ved å vri slik at den skrekker. Ta
ut kjernene med en skje, e.l. Agurken skjæres i terninger.
Rucculabladene skylles og rives og legges i bunnen av et egnet fat eller en bolle.
Grapefruktfiletene legges lagvis med stjernefrukt i biter, granateplekjerner og agurkterninger.
Vask appelsinene godt og riv skallet. Bland skallet inn i den pressede saften før den helles over salaten.
Salaten egner seg som en frisk forrett, men er også et frisk og godt tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:2324