Gutta sier ja takk til Baileys


Oppdatertdato: 2007-11-07 Tema: Likør Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Diageo


Trodde du kremlikøren var forbeholdt jentene? Hele 47 prosent gutter opplyser at de gjerne drikker Baileys. Du er med andre ord ikke alene.
Kremlikøren har alltid appellert til jentene. Baileys ble opprinnelig lansert med tanke på kvinner. Undersøkelser utført av Millward & Brown, viser at også gutta har sansen.

- 47 prosent gutter mot 53 prosent jenter, er veldig jevnt. Det er helt tydelig at Baileys appellerer til gutta, sier Anders Aanestad, brand manager for Baileys i Diageo Norge.

Cross over

Undersøkelsen baseres på spørsmål til 1100 respondenter. I aldersgruppen 45 – 64, finner vi den største gruppen konsumenter på 41 prosent. Aldersgruppen 20-34 kommer inn som en god nummer to; her drikker 33 prosent av de spurte kremlikøren.

Moderne livsstil

Tradisjonelt sett har Baileys blitt brukt sammen med kaffe etter middagen. Dette drikkemønsteret er nå i endring. Nå shakes og blendes det, og Baileys har dermed blitt et alternativ også i uformelle settinger. Det er muligens her gutta kommer inn.

- Gutta er inne på andre arenaer enn tidlige, uten at de mister maskuliniteten av den grunn. Det er lov å drikke likør, selv om du er mann, sier Aanestad.

Irsk varmeflaske

Kaffe og kremlikør får opp temperaturen på kalde desemberdager. Legg en flaske Baileys under juletreet, se våre oppskrifter og tryll frem de herligeste, varme drikkene i vinterkulda.
Mange innlemmer Baileys i sine juletradisjoner. Enten som gave, som avec på julebordet eller som en timeout, når minusgradene gjør seg gjeldene.

- Mange kjøper den som gave til hun som har alt. Nytt av året, er at man kan velge mellom tre ulike smaker, mint, karamell og original, sier Anders Aanestad, produktsjef for Baileys i Diageo Norge.

Det er mange måter å bruke kremlikøren på. Mange sverger til den tradisjonsrike kaffe og Baileys – drikken. Til selskap og fest, kan den serveres i glass. I mer uformelle sammenhenger, hva med å bruke et romslig krus? Garnityr kan varieres etter behov. Baileys mint gjør seg godt med revet, mørk sjokolade og mintblader på toppen.

For de avanserte

Baileys kaffe med sjokolade og kanel

4 cl Baileys
Melk
Sterk kaffe
Litt kanel

Ha to biter mørk sjokolade i bunnen av et glass
Hell kaffe over og rør til sjokoladen har smeltet
Varm melk til den skummer.
Ha i melk og deretter Baileys
Dryss kanel på toppen

Baileys Mocca

2 cl Baileys
Enkel espresso
Varm melk
Flytende sjokolade

Ha sjokolade i bunnen av glasset. Tilsett Baileys og espresso, fyll på med steamet eller varmet melk. Dryss gjerne litt revet sjokolade eller sjokoladepulver på toppen.

Om Baileys

Baileys består av en unik sammensetning av fersk, irsk fløte, irsk whiskey, kakao og vanilje. Whiskyen som blir brukt i Baileys er en trippel destillert pot - still whiskey. Baileys inneholder ingen tilsetningsstoffer og garanterer den samme høye kvaliteten i 24 måneder fra produksjonsdato. Baileys bør oppbevares i jevn romtemperatur.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1211
Grillmat.Bringebær.
Vafler.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.