Bloody Mary – retrodrinken er blitt populær igjen!
Paris var stedet der klassikeren nærmest uten sidestykke kom til verden. Lite visste bartenderen ved Harry’s New York Bar at
leken med miks av like deler tomatjuice og vodka skulle få slike konsekvenser. En av kollegene foreslo navnet Bloody Mary;
drinken minnet ham om klassikeren “Bucket of Blood Club” fra Chicago, og en av jentene som han traff der: Mary!
Noen år senere, i 1934, tok den samme bartenderen med seg oppskriften til USA. Nærmere bestemt til King Cole Bar på St Regis
Hotel i New York. Hotellet forsøkte å endre navnet til Red Snapper, uten at dette ga samme gehør, slik at Bloody Mary raskt
gjenoppsto på barkartet. Riktignok følte sofistikerte beboere av New York at drinken ble for tam og blass. Oppskriften ble
tilsatt sort pepper, Cayennepepper, Worcestershire, sitron, og TABASCO®. En klassiker var kommet til verden!
En annen historie forteller riktignok at Bloody Mary er oppkalt etter den engelske dronningen Mary Tudor (Mary I), grunnet
hennes meget blodtørstige henrettelser av hundrevis av protestanter!
Halloween feires i Norge siste helgen i oktober, og tradisjonen har virkelig tatt seg opp de siste årene. Ikke bare er det
barn som er i fokus, med sine “Trick or Treat”-runder i nabolaget. Dette feires i en rekke sosiale lag, på utesteder og i
private fester. Ingen temafest uten de obligatoriske elementene. Server klassisk Bloody Mary! Eller hvorfor ikke forsøke seg
på en alternativ variant til årets Halloweenfest? Mange spennende smaker kan inkluderes, bruk fantasien og prøv deg frem.
Oppskrifter på Bloody Mary
Her følger den klassiske oppskrift, samt noen forslag til alternative Bloody Mary-drinker!
Bloody Mary - klassisk
4 cl Vodka
Noen dråper TABASCO® Red
Noen dråper TABASCO® Green
Noen dråper Worcestershire
Toppes med Tomatjuice
Saften fra ½ sitron
Selleristang
Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Fyll et høyt glass med isbiter. Rør først inn rød og grønn TABASCO®, etterfulgt av vodka, worcester og sitronsaft. Toppes
med tomatjuice, og dryss over salt og pepper.
Garnityr:
Sitronskive, vasket og renset selleristang og cherrytomat.
Tips:
Topp det hele med litt rødvin! Skaper en ekstra dyp og god smak og farge!
Ruby Mary
4 cl Gin
Noen dråper TABASCO® Red
Noen dråper TABASCO® Green
Noen dråper Worcestershire
Toppes med Tomatjuice
Saften fra ½ sitron
Selleristang
Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Fyll et høyt glass med isbiter. Rør først inn rød og grønn TABASCO®, etterfulgt av gin, worcester og sitronsaft. Toppes med
tomatjuice, og dryss over salt og pepper.
Garnityr:
Sitronskive, vasket og renset selleristang og cherrytomat.
Tips:
Topp det hele med litt rødvin! Skaper en ekstra dyp og god smak og farge!
Chipotle Maria
4 cl Tequila
Noen dråper TABASCO® Chipotle
Noen dråper TABASCO® Red
Noen dråper Worcestershire
Toppes med Tomatjuice
Saften fra ½ lime
Selleristang
Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Fyll et høyt glass med isbiter. Rør først inn begge typer TABASCO®, etterfulgt av tequila, worcester og sitronsaft. Toppes
med tomatjuice, og dryss over salt og pepper.
Garnityr:
Limebåt, vasket og renset selleristang og sølvløk.
Tips:
I den meksikanske versjon erstattes deler av tomatjuicen med Corona Extra øl!
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:2002