Halloweenfeiring - Med Bloody Mary i glasset


Oppdatertdato: 2010-10-29 Tema: Halloween Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Kilder: Vegard


Halloween handler om gode venner, fest og utkledning. En deilig Bloody Mary gjør Halloween-festen komplett. Godt smaker den også.
Halloween var opprinnelig en gammel keltisk ildfestival som markerte slutten på sommeren. Vi nordmenn har gjort den amerikanskinspirerte Halloween-feiringen til vår egen tradisjon, en festhøytid med skumle kostymer, gresskar og spindelvev. Men ingen riktig Halloween-fest uten Bloody Mary i glasset. Her har du oppskriften slik den opprinnelig ble laget i New York på 30-tallet.

Bloody Mary

Drinken inneholder 11,8 gram alkohol.

4 cl SMIRNOFF No. 21 vodka
15 cl tomatjuice
3 dråper Worchestershire sauce
3 dråper Tabasco
½ lime
Salt/pepper
Isbiter

Fyll et longdrink-glass med is. Ha i 4 cl SMIRNOFF No.21 vodka, sitronsaft, Worchestershire sauce, tabasco og topp med frisk tomatjuice. Dryss salt og pepper på toppen. Rør rundt. Serveres med en selleristilk som rørepinne og en skive sitron.

SMIRNOFF No. 21 vodka
70 cl
kr. 274,90.
Varenr.: 12033.
Alkohol: 37,50%.

Bloody Mary

Fernand Petiot er bartender på Harry’s New York Bar i Paris i 1921. Hans gode venn Vladimir Smirnoff har introdusert ham for vodka og det blir raskt en favoritt. Historien skal ha det til at Fernand tar konkurrenten Ritz Bar Paris sin Tomato Juice Cocktail og tilsetter vodka. Slik skaper han Bloody Mary.
Da han i 1936 overtar ansvaret for legendariske King Cole Bar på St. Regis Hotel i New York tar han med seg oppskriften, og siden vodka ikke finnes i USA døper han drinken om til Red Snapper og erstatter vodka med gin.
Men med Smirnoffs inntreden i USA er Bloody Mary tilbake og er siden forblitt en vodkadrink.

Annonse












Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1996



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.