Hanne er fortsatt på Høyden!


Oppdatertdato: 2011-01-31 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Igjen har jeg spist i Bergen og denne gangen ble det 2 steder jeg har vært før, nemlig Jakob Aal Brasserie og bar, samt hos Hanne På Høyden. Og her er det veldig forskjell på de to stedene mht maten.

Jakob Aal Brasserie og bar

Jakob Aal har den beste beliggenheten, nemlig i Exhibition bygget bak galleriet kjøpesenter, langs Olav Kyrresgate med inngang fra Småstrandgaten.
Dette er en ganske stilig plass med ett ganske ungt klientell på kveldene. Er flott sted å spise en lunsj eller smårett, så lenger en tar middagen en annen sted.

Miljø og omgivelser

Jakob Aal ligger dermed ganske sentralt til, ett par steinkast fra fisketorget og ett kvartal fra torgalmenningen. Den ligger i fjerde etasje og er ganske stor, med god plass. Men ganske trangt rundt bordene om en skal spise. Så her er det greiest med raske småretter. Utendørs er det en stor terrasse som er flott om sommeren. Jeg har spist her på sommerstid og det var varmt og godt.

Menyen

De har en fyldig meny med mange lunsjretter, småretter og a la carte. Diverse salater, sandwicher, burgere, pasta og annet smågodt. Og 6 forskjellige hovedretter, barnemeny og desserter. Ett fyldig drikkevareutvalg følger og med. Rett og slett en plass med noe for enhver smak.

Kjøkken

Som sagt var vi der i sommer til lunsj på dagen og det var vellykket. Veldig rask mat god mat som passet ypperlig. Burgere og sandwicher var gode. Den dagen var det faktisk nesten for varmt å spise ute midt på dagen.
Nå i vinter igjen tok vi igjen turen inn her og denne gangen for en middags rett. Vi hadde ovnsstekt laks og pannestekt kveite med diverse tilbehør. Erter, linser og båtpoteter (Amadine i hvitløk).
Men her stopper rosen opp litt. Dette er for ordinært og ganske smakløst (særlig i forhold til hos Hanne!), og maten var heller ikke helt varm (det er slurv!). Smaken var svak og veldig vanlig, slik at det ble ikke noe hurra over bordet. Selv om det er ganske små porsjoner, så blir en jo mett så lenge en spiser sent og snakker med bordkameraten.

Service

Servicen er heller ikke det store. Helt ordinær, uten de store smilene og engasjementet, selv om det var svensk servitør. Men litt av poenget her er vel å tilfredsstille ett yngre publikum som er ute for å more seg, selv om en av oss ikke er mer enn 23 (men det er ikke meg!). Men det er jo heller ikke så vanskelig å ta opp bestilling og plassere 2 tallerkener på bordet etterpå.

Konklusjon

Anbefales til lunsj og forskjellige lette anledninger. Masse drikke og fine stoler i deler av restauranten slik at en kan sitte godt mens en snakker med partneren over en drink. Styr unna middagen.

Hanne På Høyden

Her har jeg vært før og dette var tredje gangen jeg spiste her, og ikke uten grunn. Dette er en av de restaurantene i Bergen hvor det er best smak i maten, og ferdig med det!
Og før jeg forklarer nærmere. Alle dere som ikke har vært her oppe mot Nygaardshøyden, eller som frykter at dette er en slik sær studentplass, prøv! Dere vil ikke angre, særlig om dere vet å sette pris på mat med ekte smak, og som ikke er krydret ned av krydderblandinger eller chili.

Miljø og omgivelser

Restauranten ligger i Fosswinckelsgate, en stille gate opp mot universitetet. Virker litt anonym utenfra, og man skal heller ikke tro at her er mat i Norgesklasse når man ser inn. Litt rotete og kafeaktig. Man bestiller ved disken og menyen er litt avhengig av råvarer.
Men om en ser gjennom fingrene på dette, så får man en flott opplevelse. Med jordnær betjening, greie priser i forhold til kvalitet, ofte interessant meny, og selvfølgelig nydelig mat som er skikkelig varm!

Menyen

Menyen er litt varierende, men deles nå inn i en lunsjmeny og kveldsmeny. Det brukes ofte lokale råvarer og økologiske råvarer. Det blir brukt mange interessante kombinasjoner av råvarer og smaker, så her kan man treffe på akkurat den himmelske smaken. Dette gjorde jeg for en tid siden med rabarbrasuppe.
Rettene er og enkle og jordnære, uten noen ukjente franske ord. Og smaken settes i førersetet.
Prisene er midt på treet og man får nok mat. Noen retter på middagsmenyen koster over kr 300.- men er verd det. Ellers barnemeny, desserter og forskjellig drikke. Her fins ikke brus!

Kjøkken

Vi spiste lunsj denne gangen og det var litt sent på dagen like før kveldsmenyen tok over.
Vi hadde fiskekake og fjordfeburger, med salat og båtpoteter. Selv disse enkle rettene klarer man å få en himmelsk smak i. Dette er lysår fra fiskekaker i fiskedisken eller burgerrestauranter. Maten var rette og slett nydelig, (og skikkelig varm).
Dette med smaken i maten her kontra Jakob Aal, viser forskjellen mellom ordinære restaurantkokker/kjøkkensjefer og de virkelig engasjerte og proffe. Hanne Frosta som er sjef her har vunnet flere priser for sin kokkekunst, og det skjønner en når en spiser maten. Om ikke hun lager all maten, så har kjøkkenet fått skikkelig opplæring.

Service

Servicen er vennlig og rask. Man bestiller og betaler ved disken og setter seg så. Litt forvirrende kanskje for noen. Men jeg er sikker på at dette er fleksibelt, og betjeningen er jo så hyggelig.
Bord, anretning og servering er enkel og effektiv. Ikke for mye dill dall. Og maten er satt i førersetet som nevnt før.

Konklusjon

Her må man bare gå og spise. Denne plassen er ett must for alle matkjennere, og folk i Bergen er nødt til å prøvedenne. Det samme gjelder selvfølgelig turistene.
Det som er litt dumt er at den ligger litt utenfor lysløypa, så når turistene flokker seg rundt torgalmenningen og bryggen, så er det få som finner opp her.
Og om en ser bort fra litt rotete konsept, uforutsigelig meny og åpningstider, dårlige/varierende utdaterte nettsider og litt dårlig beliggenhet, så oppveier maten alle minuser.
Løp og spis!

Flere bilder


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2085
Info.Norsk mat.
Reker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.