Harmoni Håndverksbakeri er Årets Bakeri 2020


Oppdatertdato: 2020-10-22 Tema: Brød Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Kilder: Prm


Harmoni Håndverksbakeri er kåret til Årets Bakeri 2020. Det lille bakeriet i Porsgrunn vant kåringen i sterk konkurranse med 12 andre bakerier fra hele landet.
Det er tredje gang Årets Bakeri kåres i Norge. Tidligere vinnere er Edgars Bakeri i Mandal og Elda Bakeri i Sandnes. Bak konkurransen står Baker- og Konditorbransjens Landsforening. 13 nominerte bedrifter har i år kjempet om årets tittel.

Beste kundeopplevelse

Kundeopplevelse har vært tema for årets konkurranse, og juryen har derfor jaktet på den unike kundeopplevelsen i de nominerte bakeriene. Hevd Håndverksbakeri i Trondheim, Maison Grabot i Sandefjord og Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn sto til slutt igjen som finalister i konkurransen. I skarp konkurranse, ble Harmoni Håndverksbakeri kåret som det bakeriet som gir den beste kundeopplevelsen. Prisen ble delt ut i vinnerbakeriet tirsdag formiddag med bakeriorganisasjonens ledelse og Porsgrunns ordfører tilstede.

Nytt trofé på veggen

Harmoni Håndverksbakeri ble etablert i 2018 av Fredrik Lønne som har vunnet nordisk mesterskap for bakere to ganger. Sammen med samboeren Stefi Haldorsen har han bygget opp et bakeri i Storgaten i Porsgrunn som har blitt kjent for god håndverksbakst og god service. Seieren i Årets Bakeri 2020 gir dem enda et trofé å henge på veggen i bakeriet.
– Det er kjempegøy å vinne! Sinnsykt moro, faktisk, sier Fredrik Lønne, som gleder seg over mange stamkunder og økende omsetning.
– Vi har allerede hatt en veldig god høst, og jeg tror ikke at den vil bli noe dårligere nå. Salget har faktisk bare økt og økt og økt den siste tiden. Noen dager har vi til og med hatt kø ut på gaten, og det er nytt. Likevel er det mange som ikke kjenner til oss ennå, og vi tror jo at denne kåringen kan bidra til at flere får vite om oss, sier Lønne.

Derfor vant Harmoni Håndverksbakeri

Juryens valg er basert på en unik kundeopplevelse, hvor trekkplasteret er bugnende disker av produkter som oser av håndverk og særpreg. Det lukter deilig bakst i hele bakeriet og nystekt-følelsen forsterkes av at bakerne er i aksjon rett innenfor inngangsdøren. Kundene setter pris på dette, og det skaper en nærhet til at bakst er håndverk. Her setter kundene pris på godt håndverk, og velger å handle her mange ganger i uken fordi varene og smakene er unike. Et pluss er også at det tilbys surdeigsbasert bakst.
Eierne får mye ros av kundene for kundebehandling og service. De tar seg tid til å snakke med gjestene og oppleves som veldig hyggelige, gjestfrie og serviceinnstilte med en unik produktkunnskap som kundene verdsetter. Lokalet er rent og ryddig med stort hygienefokus, uten å miste sjarmen.

Lokalet er innredet i retrostil og har mange sittesoner som gir en hjemmekoselig, lun, avslappet og rolig atmosfære som gjør at kundene begeistres over å være gjester her. Her er det godt å være!

Disse var nominert i Årets Bakeri 2020:

 • Maison Grabot, Sandefjord
 • Jåblom Bakst, Haugesund
 • Hevd, Trondheim
 • Moulangerie, Melhus
 • Kortreist Lykke, Risør
 • Harmoni Håndverksbakeri, Porsgrunn
 • Holmen Crisp, Kapp
 • Gjerstadbakeren, Gjerstad
 • Baker Hansen, Østerås
 • Rosenborg Bakeri, Trondheim
 • Sour To The People, Hønefoss
 • Klingeling, Skien
 • Godt Brød, Oslo

Juryen har bestått av følgende personer: Vigdis Myhre Næsseth, bedriftsrådgiver/daglig leder, Fossekall as (juryleder)

Næsseth har jobbet som bedriftsrådgiver i over 20 år, og har bistått i utallige omstillings- og forbedringsprosesser hos næringsmiddelprodusenter. Hun har spesielt god kunnskap om bakerbransjen etter flere større oppdrag for både store industribakerier og mindre håndverksbakerier de seneste årene.

Beret Mette Haga, rådgiver, Innovasjon Norge

Haga har jobbet i næringsmiddelbransjen i over 20 år, og ti år i bakerbransjen med utvikling og kvalitet. Nå jobber hun i Innovasjon Norge, hovedsakelig med vurdering av prosjekter innen matforedling og andre landbruksrelaterte næringer.

Hilde Skotland Mortvedt, innovasjonsrådgiver og daglig leder, See New AS

Mortvedt har jobbet som rådgiver for matindustrien siden 1999, først 14 år i Nofima og de siste fem årene som selvstendig næringsdrivende. Hun er gründer av SeeNew As, der hun i dag jobber som innovasjonsrådgiver og daglig leder. Mortvedt kjenner cerealbransjen godt, og hun har spesialkompetanse innen forbrukerinnsikt og matinnovasjon.

Oddbjørn Roksvaag, redaktør Baker og Konditor / Bakeri.net, Vest Vind Media AS

Roksvaag har jobbet som journalist og kommunikasjonsrådgiver i Vest Vind Media siden 1991. Han har vært redaktør for Bakeri.net siden 2002 og redaktør for Baker og Konditor siden 2007. I disse årene har han fulgt den norske baker- og konditorbransjen på nært hold.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3292Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.