Heinz fyller 140 år – feirer med retroflaske


Oppdatertdato: 2009-10-14 Tema: Sauser Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Heinz Kilder: Heinz


I 1869 startet Henry J. Heinz virksomheten som satte ketchup på hvermannsens bord. Originaloppskriften brukes fortsatt den dag i dag, og det er ytterst få som kjenner til den spesielle sammensetningen. 140-årsjubilanten feires med en jubileumsflaske i glass, med en etikett fra slutten av 1800-tallet.

- Heinz har egne tomatfelt, noe som innebærer en unik kontroll fra frø til flaske. Vi velger tomatene med rett sødme og saftighet for å gi produktene den rette balansen, forteller Sophie Rietz-Elvefors, markedssjef for Heinz i Norden.
Henry J. Heinz var dessuten svært opptatt av å levere produktene i gjennomsiktige flakser, mens andre produsentene gjorde det de kunne for å skjule innholdet gjorde Heinz det motsatte. - Konseptet har holdt seg godt, sier Rietz-Elvefors.
I tillegg til ketchup, finnes Baked Beans, chilisauser, eplecider-eddik, kryddersauser og flere tomatprodukter på det norske markedet.
Siden 1892 har ”57 varieties” stått på flaskene, men det er snarere et lykketall enn en redegjørelse for antallet produkter. Globalt fører Heinz rundt 6000 forskjellige produkter.

Kuriosa om Heinz:

 • Samtidig som Heinz lanserte sin nå berømte tomatketchup, lanserte de også en valnøttketchup. Det tok hele 20 år før ketchup med tomat sto igjen som vinneren av forbrukernes hjerter.
 • Norge er etter Sverige det landet i verden som konsumerer mest ketchup pr capita.
 • En skobutikk med ”21 varieties” inspirerte Henry J. Heinz til å bruke lykketallet i virksomhetens slagord.
 • Hver eneste dag produseres Heinz Tomatketchup av like mange tomater som kan fylle en hel olympisk svømmehall.
 • Ketchup inneholder alle de fem grunnsmakene; søtt, salt, surt, bittert og umami, som sies å være en av grunnene til at det er en av verdens aller mest brukte tilbehør.

  Annonse
  Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


  Intern:1731
Slanking.Wok.
Lavkarbo.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.