Hele landet skal male påskeegg


Oppdatertdato: 2009-03-12 Tema: Egg Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Synøve Dreyer


Oslo (NW): For første gang kan barn og voksne fra hele landet delta i en stor eggmalekonkurranse til påske.

– Å male egg er en flott påsketradisjon som ikke bare holdes ved like i skoler og barnehager. Det er en kunstform flere voksne også henger seg på, sier direktør Åse Kringlebotn i Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt.
I åtte år på rad har Opplysningskontoret samarbeidet med Norsk Folkemuseum om utstillingen av malte egg til påske. Eggutstillingen har vært en formidabel suksess, med i gjennomsnitt over 14 000 besøkende hvert år.

Egg landet rundt

For første gang blir denne utstillingen i år arrangert som en konkurranse der alle kan delta, uansett hvor de bor i landet.
Eggene kan males med vannfarger, tusj eller oljemaling, og temaet i år er ’’min drømmepåske’’. Konkurransen er inndelt i fire klasser; barnehager og skoler (gruppearbeid) og barn under 16 år og voksne (individuell levering).
Eggene kan sendes i posten eller leveres til Norsk Folkemuseum i Oslo.

– Jeg vil anbefale å pakke eggene hver for seg i avispapir eller bobleplast og sende dem i en stiv pappeske. Esken bør fylles helt, slik at eggene ikke kan bevege seg inne i pakken, sier Åse Kringlebotn.

Stilles ut

Små egg egner seg best til eggmaling fordi de har hardest skall. Skallet på store egg er tynnere og mer skjørt.

– Det er viktig at eggene er helt tørre etter at man har blåst ut eggemassen. Da blir resultatet best, sier Kringlebotn.
Egg bør også helst være romtemperert, enten du skal bruke dem i matlaging eller til å male på.
Juryen legger vekt på kreativitet, fargevalg, utførelse og originalitet. Alle innsendte egg blir utstilt på Folkemuseet i perioden 28. mars til 13 .april.

Utstillingen viser dessuten flotte kunstegg fra inn- og utland. Det blir eggmaleverksted, dekkede bord med egg og blomster, og barnas pannekakehus der man kan lage sine egne pannekaker. Det vil også bli salg av eggmaleutstyr og hobbyartikler.

Flere opplysninger om konkurransen finner du på nettstedet www.egg.no. Innleveringsfrist for eggene er 20. mars.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1539
Grillmat.Lapskaus.
Dressinger.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.