Helt enkelt enkel og grei kokebokserie!


Oppdatertdato: 2006-11-27 Tema: Bok Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


En serie kokebøker som er utgitt i 2005 og 2006 burde være interessant som julegaver nå i år. Disse 6 kokebøkene fra Boksenteret vier seg til hver sitt tema og man får masse opplysninger og tips om de enkelte råvarer + en rekke gode og "enkle" oppskrifter. Alt pakket inn i oversiktlig og lekker design, med flotte bilder.

Jeg har gått gjennom alle disse 6 bøkene og finner de veldig brukervennlige og opplysende. Særlig det at det er så god informasjon om de enkelte råvarer som er tema i disse bøkene. Som kylling, lam, svin, laks og ørret, vilt og hvit fisk.

Kylling – helt enkelt

Fredrik Hald

I denne boken viser forfatteren deg at kylling er en råvare som kan brukes til alle anledninger, og at tilberedningsmetodene spenner over et stort register; fra de tøffeste til de mest delikate. Gjennom 30 varierte oppskrifter og mange gode tips, vil du få inspirasjon og kunnskap til å lage nye retter og skape dine egne kyllingspesialiteter. Boken inneholder også gode anbefalinger om hvilke viner som passer spesielt godt til de ulike rettene.

Forfatter Fredrik Hald har mottatt en rekke utmerkelser og ble kåret til Årets kjøkkensjef i 2001. Han er daglig leder og chef ved Neptun Hotell i Bergen.

Sider: 96
Utgitt: 2006
ISBN: 82-7683-419-1
Pris: 224,-
Kjøpes på boksenteret
eller bokkilden.

Gris - helt enkelt

Endre Gabrielsen

I denne boken får du kunnskap om gris som råvare i sin helhet, litt historikk, kvaliteter, hva skal du se etter i butikken, hvordan kjøttet skal behandles, stykningsdeler og hvilke forskjellige stykker som passer til hvilke retter. Du får en kort innføring i forskjellige produkter laget av gris, hvilke smaker som passer til – vin/ drikkeforslag, og ikke minst, 30 varierte og velsmakende retter til forskjellige anledninger.

Sider: 96
Utgitt: 2006
ISBN: 82-7683-420-5
Pris: 224,-
Kjøpes på boksenteret
eller bokkilden.

Hvit fisk – helt enkelt

Jørn Lie

Hvit fisk – helt enkelt gir den kunnskapen som skal til for å kunne velge riktig hvit fisk til riktig rett både til hverdag og fest. Her finnes mange gode oppskrifter uansett årstid og sesong. Boken gir dessuten nyttig viten om filetering, porsjonering, rensing m.m., i tillegg til råd og tips om riktig kjøkkenutstyr. Forslag til viner som passer til er selvsagt inkludert.

Sider: 96
Utgitt: 2006
ISBN: 82-7683-421-3
Pris: 224,-
Kjøpes på boksenteret
eller bokkilden.

Lam – helt enkelt

Endre Gabrielsen

I Lam – helt enkelt får du gjennomprøvde, varierte og spennende oppskrifter på alle typer lammeretter. Her formidles kunnskaper om lammekjøttet samt råd om utstyr og egnede redskaper. Boken gir også oppskriftene på det gode tilbehøret – som salater, grønnsaker og sauser. Tips om riktig vin gir det lille ekstra.

Forfatteren, Endre Gabrielsen, jobber til daglig ved Gastronomisk Institutt i Stavanger.

Sider: 96
Utgitt: 2005
ISBN: 82-7683-405-1
Pris: 224,-
Kjøpes på boksenteret
eller bokkilden.

Laks og ørret – helt enkelt

Fredrik Hald

Denne boken presenterer 30 oppskrifter med laks og ørret på en brukervennlig, delikat, og ikke minst, lærerik måte. Her serveres de viktigste kunnskapene om hvordan laks og ørret bør tilberedes, om hvordan råvarene bør behandles, om kniver, kjeler og annet relevant utstyr. Her får du også vite hvilket mattilbehør som passer best og hvordan det tilberedes. Samtidig gir forfatteren konkrete råd om vin til hver enkelt rett.

Forfatter Fredrik Hald har mottatt en rekke utmerkelser og ble kåret til Årets kjøkkensjef i 2001. Han er daglig leder og chef ved Neptun Hotell i Bergen, i tillegg til at han jobber mye for norsk fiskerinæring – ikke minst i utlandet.

Sider: 96
Utgitt: 2005
ISBN: 82-7683-409-4
Pris: 224,-
Kjøpes på boksenteret
eller bokkilden.

Vilt helt enkelt

Jørn Lie

Mat helt vilt er en inspirerende bruksbok med oppskrifter på retter hvor rype, elg og reinsdyr er hovedingrediensene. Her gis basiskunnskaper om råvarene og om hva som passer til, i tillegg til anbefalinger om hvilke viner som er spesielt vellykkete i kombinasjon med de ulike rettene.

Forfatter Jørn Lie, er eier og daglig leder ved Restaurant Gamle Raadhus i Oslo

Sider: 96
Utgitt: 2005
ISBN: 82-7683-410-8
Pris: 224,-
Kjøpes på boksenteret
eller bokkilden.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:972Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.