
Nå er det tid for vilt. Disse rettene kan du lage ute, hjemme eller på hytta. Overrask familie og venner med litt ny vri på råvarer og hvordan du danderer maten. God helg!
Reinsdyrfilet til 2 pers
300 g Reinsdyrfilet eller hjort
50 g gul squash
50 g aspargesbønner
2 stk tomater grønne
50 g sjampinjong
50 g persillerot
1,5 dl matyoghurt
1 dl blåbær
4 stk estragonblader
10 stk mandelpoteter
Stek fileten litt på begge sider (2 min), la den hvile litt før du setter den i varm ovn på 200 i 8-10 min. Skrell og skjær persillerøttene i lange staver, skjær soppen i 4. Stek dette i panne sammen med squash og aspargesbønner. Lag blåbærkrem av matyoghurt og blåbærsyltetøy som du blander sammen. Skjær tomater og dander disse i bunnen på tallerken, legg på de andre grønnsakene, og tilslutt reinsdyrfiletfilet. Damp mandelpoteter i 10-15 minutter og server dem ved siden av. Legg noen estragonblader på toppen.
Elgkarbonader til 2 pers
300 g kjøttdeig av elg
1 ss knust einebær
1 ts salt
0,5 ts pepper
2 ss finhakket rødløk
1 dl kesam
50 g aubergine
50 g traktkantarell, kantarell
50 g soltørket tomat
50 g persillerot
50 g aspargesbønner
4 stk grove brødblingser
100 g tyttebærsyltetøy
100 g Cottage cheese
Bland kjøttdeig, salt, pepper, einebær, løk og kesam. Form til store burgere. Stek dem i smør i teflonpanne i ca 4 min på hver side. La de kose seg videre i en ildfast form i stekovnen i 10 min. Stek aubergine, sopp, persillerot og aspargesbønner i panne. Skjær 4 grove brødblingser. Legg den ene under burgeren og den andre på toppen av burgereren.Bland tyttebærsyltetøy og cottage cheese sammen og server.
Wok med elg til 2 pers.
200 g ytrefilet av elg
100 g skogsopp, kantareller, sjampinjong
50 g sukkererter
1 stk rødløk
50 g Bjørnebær
8 stk poteter du lager potetbåter av.
4 ruller geitost
Morkelsaus med geitost
2 ss Tørka morkler (må vannes ut) kan og bruke bare sopp.
2 ss Hakket Sopp
2 ss Hakket Løk
1 dl Portvin
2 dl Fløte
Stek løk, sopp, sukkererter i panne, skjær elgkjøttet i strimler, tilsett kjøttet og la alt steke sammen i 5-7 minutter til du ser at kjøttet er stekt.
Lag potetbåter ved å skjære poteten i 4 båter. Bak dem i ovnen i 15 minutter på 220° C på grillen i ovnen. Dander retten på tallerken, og strø bjørnebær lett på toppen sammen med ruller av geitost.
Lag morkelsaus slik; Stek løk, sopp godt sammen, tilsett fløten og la det småkoke i 5 minutter, tilsett portvin, smak til med salt og pepper. Server denne ved siden av.
Multer med kesam 2 pors.
2 dl multer
3 dl vaniljekesam
2 stk tagetesknopper
4 lavendelknopper
Bland kesam og multer sammen, server i en bolle.
Dryss tagetesblader på sammen med lavendelknopper.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1219