Her er OL-burgeren!


Oppdatertdato: 2010-02-25 Tema: Kjøttdeig Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: matprat.no


Mens vi venter på gull i Vancouver kan en spesialutviklet OL-burger skape jubelstemning i norske hjem. - Vi ønsket å finne noe typisk kanadisk da vi skulle utvikle denne burgeren. Og det kunne blitt svært kjedelig med en burger inspirert av Celine Dion, ler informasjonsleder Oda Christensen i Opplysningskontoret for kjøtt (OFK).

Skikkelig tømmerburger

OL-burgeren som er utviklet av kjøttbransjens egne spesialister i OFK er inspirert av tøffe kanadiske tømmerhoggere. - Se for deg tømmerhoggere med rutete skjorter, oppbretta ermer, som tar i et skikkelig tak. De trenger en ordentlig lunsjpause når de endelig tar en pust i bakken, fastslår Christensen i OFK.

Derfor består burgeren av blant annet pølser, bacon og speilegg. I tillegg til hamburgerbrød og burger, naturligvis. - OL har alt, både spenning, glede og skuffelse. Denne burgeren har bare spenning og glede, mener Christensen.

Tips til perfekt burger

Selv om OL-burgeren ikke er like krevende som en olympisk gren, er det noen tips og triks det kan være verdt å notere seg før du går i gang. - Til denne burgeren er det såpass mange ingredienser som skal være varme ved servering, derfor kan det være lurt å bruke stekeovnen som varmeskap i tilberedingen, sier Christensen.

Hun sier at for mye røring i kjøttdeigen før steking kan gi seige burgere. - Bland kjøttdeigen lett. Dessuten er det lurt å steke burgerne på høy temperatur og heller vende dem ofte i stekepanna. Og så er det smart å ikke trykke burgerne ned under steking, for da renner kjøttsaften og den gode smaken ut, forklarer Christensen.

Informasjonslederen har selv prøvesmakt burgeren, og innrømmer at det ikke er dumt å bruke noen reale mengder energi før du spiser burgeren. - En god skitur kan for eksempel være en perfekt oppladning til en ny kveld i sofaen, med OL- burgeren på tallerkenen og gullhåpet i lufta, sier Christensen.

OL-Burger

Har du laget burger før sa du? Vel, dette er burgeren for deg som vil legge litt mer arbeid mellom de to burgerbrød! Med pølser, bacon og speilegg gir denne burgeren energi nok til en hel dag med OL-engasjement.

4 porsjoner

Ingredienser
600 g kjøttdeig
1 ½ ts salt
1 ts pepper
½ dl vann
2 ss margarin eller olje til steking
8 skive bacon
2 stk chilipølse delt på langs
4 stk egg
8 blad isbergsalat
8 skive bifftomat
1 stk løk i ringer
4 stk grove hamburgerbrød
2 ts grovkvernet pepper
1 ts salt

Slik gjør du:
1. Rør inn salt og pepper i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.
2. Del deigen i 4. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
3. Stek bacon og la det renne av på litt papir.
4. Stek burgerne på sterk varme i ca. Tre minutter på hver side. Når burgerne snus kan du ha i pølsene i den samme pannen.
5. Varm hamburgerbrød som anvist på pakken og fyll med salat, tomat, hamburger, pølser, bacon og løk. Topp det hele med et stekt egg.

Mange assosierer hamburger med mange kalorier og mye fett. Dette er uten tvil feil. Hvis man bytter de fete ostene, de fete dressingene og det fine hamburgerbrød med sunnere varianter så blir hamburgermåltidet sunt. Her er et kjempegodt alternativ for deg som vil ha en sunn hamburger.

Supersunn burger

4 porsjoner

Ingredienser
400 g karbonadedeig
1 ts salt
½ ts pepper
½ dl vann
2 g olje til steking
1 skive rød paprika
50 g frisk spinat
150 g ruccula
4 ss cottage cheese
2 stk finsnittet vårløk
8 stilk frisk timian
4 stk grove hamburgerbrød eller grove rundstykker

Slik gjør du:
1. Rør inn salt og pepper i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig
2. Del deigen i 4. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
3. Stek burgerne på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side.
4. Varm hamburgerbrød/annet brød og fyll med rød paprika, salat, spinat, hamburger, cottage cheese, og finsnittet vårløk. Dryss litt timian på toppen.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1832
Norsk mat.Lavkarbo.
Kjøttdeig.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.