Herlig land for en pizza!


Oppdatertdato: 2009-07-24 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Jeg har før skrevet om Herlig Land på torget i Kristiansand, men jeg har bare spist pizza her en gang før. Men etter anbefalinger fra andre var tiden inne for en skikkelig pizza igjen, og som jeg sier, herlig land for en pizza. Dette er noe av den beste tallerkenpizzaen jeg har smakt. Den er stor, fluffy og med masse smak. Og den jeg bestilte hadde en utradisjonell løsning med salat og dressing oppå.

Miljø og omgivelser.

Herlig land er nok en av de best beliggende restauranter i Kristiansand. Den okkuperer ett helt hjørne på torget i byen og har en stor uteservering med god plass og det er masse folk. Du sitter og veldig sentralt til i bybildet med utsikt til alt som skjer. Omgivelsene kan nok bli litt støyete til tider, men det er jo bare sjarmerende for mange. Herlig Land har så vidt meg bekjent samme eiere som Patricks lenger nede i gata.
Skal du spise kan det være lurt å bestille bord her, da det ofte er ganske fullt. Spisegjester har og en egen avdeling litt over de andre gjestene, noe som kan være bra da det er ganske hektisk til tider på gulvet her.

Menyen

Menyen er stor med mange småretter, lunsjretter, pizza, hovedretter og desserter. Du finner ett variert utvalg av forskjellige smaker. Herlig Land har og en stor bar med alle rettigheter. Prisene er midt på treet og feks pizzaene koster mellom 149.- til 159.- som jeg syns er billig for den gode opplevelsen. Bare se størrelsen på bildet.
Tidligere har jeg besøkt Herlig land flere ganger og spist andre ting. Jeg har alltid vært rimelig fornøyd men det er smårettene og pizzaen som er best. Hovedrettene har ikke vært helt vellykket før.

Kjøkken

Undertegnede bestilte Cæsar Pizza som jeg nevnte tidligere var himmelsk. Partneren min var ikke middagssulten og nøyde seg med eplekake. Men den var og av høy kvalitet, og i stor mengde. Pris for pizza var 155.- og eplekake 95.-.

Service

Servitørene er vennlige og hjelpsomme, men noe amatørmessige på enkelte områder. Det er veldig hektisk her til tider og det gjør vel stressnivået ganske høyt. Litt forvirrende med mange forskjellige servitører på samme bord. Og ett stort minus er at en føler at de vil bli kvitt deg når du har spist og drukket opp. Det er ikke nødvendig at 3 forskjellige kommer bort med kort mellomrom å spør om en skal ha mer å drikke når en akkurat er ferdig med maten. Og vi satt heller ikke å lunket på en kaffekopp lenge.

Konklusjon

Utested med høy stemning, kjempegod pizza, mye folk og midt i smørøyet. Ikke for den intime rolige middagen, men ett sted for den løsslupne festen med venner. Og perfekt uteservering for å titte på folk som går forbi. Og er en heldig får en med seg gratiskonserter på torget.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1661
Julekaker.Reker.
Norsk mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.