Hi-maize - et hvitt mel med hele 60% fiber og dokumenterte helseegenskaper.
Gjør maten sunnere, uten at det går utover smaken! Kan røres ut i frokost-blandingen, eller blandes inn i deigen i små mengder når du lager brød, pizza, muffins, pannekaker, vafler osv.
- Gjør maten sunnere, uten å forandre smaken!
- En enkel vei til bedre helse og økt velvære
- Ser ut og smaker som vanlig hvetemel
- Høykonsentrert (hele 60 % fiber)
- Gir deg mer igjen for treningen
- 100% naturlig
- Enkel å bruke
- Glutenfri
Hvem kan ha nytte av å bruke Hi-maize?
- Diabetikere
- Overvektige
- Personer som trener
- Personer med høyt kolesterol
- Travle mennesker med slurvete kosthold og hektisk hverdag
- Personer med mageproblemer av ulike slag (urolig mage, oppblåsthet)
- Personer som reiser mye utenlands
- Personer som ønsker å leve sunt
Gjør hverdagsmaten sunnere med Hi-maize
Visste du at de fleste nordmenn får i seg alt for lite fiber?
Vi spiser ca 17 gram daglig, mens anbefalt inntak er 30 gram.
Fiber er ikke bare viktig for fordøyelsen, men kan også bidra til å holde deg frisk og slank.
Hi-maize er utvunnet av en spesiell type mais som inneholder resistent stivelse, et gunstig fiber med dokumenterte helsefordeler. Andre kilder til resistent stivelse er bl.a. bønner, linser og byggryn. Vi spiser for lite av disse matvarene, og maten vår er generelt så raffinert at resistent stivelse ikke lenger utgjør noen betydelig del av kostholdet vårt.
Konsentrert fiberkilde uten smak
Med Hi-maize kan du enkelt øke fiberinnholdet i brød, pizza, paier, pannekaker, vafler, muffins og kaker. Det er et hvitt mel som kan tilsettes matvarer uten at smak, konsistens eller utseende blir forandret. Til tross for at det ser ut som hvetemel, har det hele 60% fiber. Du trenger derfor kun en liten mengde for å gjøre maten sunnere.
1 spiseskje Hi-maize tilsvarer 4 spiseskjeer kruskakli i fiber!
Men Hi-maize er nyttigere for kroppen, og du slipper følelsen av ”sagflis” i munnen.
Hvordan bruke Hi-maize?
Som kosttilskudd:
Du kan oppnå mange helsefordeler ved å røre ut 1 spiseskje Hi-maize i frokostblanding, yoghurt, grøt, juice, melk etc. daglig. Dette vil bl.a. gi en økt fettforbrenning gjennom hele dagen. Ved denne doseringen vil en boks Hi-maize (250 g) vare i en måned.
Ved baking:
Alle steder hvor du bruker mel, kan du også bruke Hi-maize.
Bare bytt ut 5-10% av melet med Hi-maize. Smak og utseende blir som før! Bytter du for eksempel ut 7% av melet i en loffoppskrift, vil fiberinnholdet bli like høyt som i grovbrød.
Fordeler med Hi-maize
Fordøyelse
- Normaliserer tarmfunksjonen
- Er god ved urolig og oppblåst mage
- Regulerer fordøyelsen og forebygger både løs og hard mage
- Prebiotisk effekt, harmoniserer tarmfloraen. Spesielt gunstig sammen med Biola
Helse
- Styrker immunforsvaret
- Øker insulinfølsomheten
- Kan forebygge diabetes, hjerte-/karsykdommer og kreft (spesielt tarmkreft)
- Øker kalsium-absorpsjonen
Vektreduksjon
- Senker GI på maten
- Øker metthetsfølelsen etter måltidet
- Øker fettforbrenningen med opptil 23%
- Stabiliserer blodsukkeret gjennom dagen. Mindre svingninger i blodukkeret gir mindre søtsug og kan gjøre det lettere å spise sunt.
Insulinfølsomhet:
Et mål på hvor godt insulin fungerer i kroppen.
Når du trener vil du ha et større behov for glukose til muskulaturen. Derfor er det det viktig at de som trener spiser nok karbohydrater. Det er også viktig at du har god insulinfølsomhet. Har du god insulinfølsomhet, vil karbohydratene raskt tas opp i musklene og brukes som energi, og mindre vil gå til fettlagring. Dårlig insulinfølsomhet vil føre til økt fettlagring og mindre muskelmasse. Dårlig insulinfølsomhet kan også føre til diabetes 2 på sikt.
Hi-maize er klinisk bevist å øke insulinfølsomheten. Dette betyr bedre resultater for de som trener, og mindre risiko for å utvikle diabetes 2.
Fettforbrenning
Hi-maize kan øke fettforbrenningen med inntil 23%. Leveren vil motta signaler om at fett skal prioriteres som energikilde. Dette resulterer i at man vil bruke mer fett som energi jevnt over, også når man trener. Da vil også glykogenlagrene holde lenger under trening, dvs. at man kan trene lenger før man møter ”veggen”.
Andre fordeler
Hi-maize har en prebiotisk effekt. Det betyr at den stimulerer til vekst av de ”gode” bakteriene som tarmen trenger for å kunne fungere godt og opprettholde et godt immunforsvar.
Bruker du Hi-maize til frokosten, vil du få lavere GI/blodsukkerstigning på frokostmåltidet, og bedre blodukkerkontroll resten av dagen. Stabilt blodsukker gjør at du yter bedre både mentalt og fysisk.
Økt fettforbrenning og metthetsfølelse gjør Hi-maize til et godt hjelpemiddel ved vektreduksjon sammen med trening og et sunt kosthold.
Fiberinntaket er ulikt fra person til person. Det kan være en god idé å begynne forsiktig og øke dosen gradvis.
Les mer og kjøp
her
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1213