Hjemmelaget luksuskonfekt i påskeegget


Oppdatertdato: 2013-02-01 Tema: Konjakk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Pascal har i samarbeid med Hennessy utviklet luksuskonfekt som inneholder ekte Hennssy XO. Lag konfekt fra bunnen av og overrask en du er glad i med et luksuspåskeegg.
Sammen med konjakkhuset Hennessy, har den franske chocolatieren Christophe Piard hos Pascal utviklet oppskriften på luksuskonfektsjokoladen Chocolat XO. Piard er en av Norges aller fremste konfektmakere, og har smakt seg frem til den aller ypperste kombinasjonen av de gylne dråpene og sjokolade.

– Konjakk og sjokolade er en utsøkt kombinasjon, og gir oss et spennende spekter av harmoniske smaker. Det er også den perfekte avslutningen på et godt måltid, sier Pascal Dupuy, grunnleggeren av Pascal.

Sjokolade-lykke

Det er kjent at sjokolade gir en følelse av lykkerus, i tillegg til at den mørke fristelsen forbindes med sensuell lidenskap. Hva er vel da ikke bedre å servere enn hjemmelaget konjakksjokolade i påskeferien, og samtidig pleie forholdet?

Chocolat XO inneholder den eksklusive konjakken Hennessy XO, der noen av elementene er så gamle som 30 år. Konjakken har aromaer av lær, eik og sort pepper, som skaper en sjelden og magnetisk kompleksitet, kombinert med mild vanilje og kardemomme. Hennessy XO (70 cl) er tilgjengelig på Vinmonopolet til kr 1129,90.

Slik lager du Chocolat XO

Ingredienser
375 dl fløte
2 kg mørk sjokolade (gjerne Guarana 70 %)
550 g melkesjokolade
90 g invertsukker*
2 dl Hennessy XO

*Spaltet rørsukker som består av like vektdeler glukose og fruktsukker. Kan kjøpes hos sjokolademaker, konditor og enkelte dagligvarebutikker. Det er også mulig å lage selv.

Fremgangsmåte
Kok sammen fløte og sukker
Smelt og bland all melkesjokoladen med 550 gram mørk sjokolade. Anvend gjerne en bolle som ligger i varmt vann.
Bland med stavmikser
Avkjøl til 35oC
Tilsett konjakk (temperaturen må ikke være høyere enn 35oC fordi konjakken da fordamper)
Avkjøl til du kan forme runde kuler, eller hell ut i firkanter på et brett.
La sjokoladen kjøle seg ned i romtemperatur
Smelt resten av den mørke sjokoladen og dypp kulene eller bitene i denne.
La sjokoladen stivne i romtemperatur
Smak så mye du vil underveis!

Holdbarheten er cirka én måned i romtemperatur. Konfektsjokoladen holder fire måneder i kjøleskap, men må da oppbevares i lukket emballasje.

Og for de som ikke har tid til å lage konjakksjokoladen fra bunn, kan ”jukse litt” og kjøpe den ferdig på Pascals utsalgssteder.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2604
Grillmat.Dressinger.
Kina.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.