
Årets august kommer etter en av de beste og varmeste sommerene jeg kan huske. Men i august kan det fortsatt være sommervarme igjen, og gjelder det fortsatt å få i seg mye drikke. Her er 9 kalde drikke for august.
August kan fortsatt ha mye sommervarme å by på, og da er det viktig å få i seg mye væske. Det er fort gjort at man kjøper
ferdig drikke i butikken eller andre utsalgssteder, men har du ferie har du kanskje tid til å lage deg noe godt og leskende
som du ellers ikke prioriterer i en hektisk hverdag. - Er du åpen for å prøve noe nytt kan du finne din nye hjemmelagede
favoritt denne sensommeren, forteller matfaglig konsulent i Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no), Marianne Hayes
Antonsen.
-Det kan jo være en ide å lage en mugge med en kald og god hjemmelaget drikke som du kan ta frem og servere om det plutselig
dukker opp uventet besøk på verandaen. Hva med en hjemmelaget iskaffe, milkshake eller ismocca? Anbefaler Marianne i Melk.no.
Her serverer hun 9 kalde fristelser du kan prøve ut i augustvarmen:
Hvorfor alltid drikke kaffen varm? Her får du en herlig oppskrift på en forfriskende iskaffe. Prøv den!
Kaffe on the rocks
1 porsjoner
under 20 min
lett
Ingredienser
2 dl kaffe melk
1 kopp espressokaffe
1 ss honning
6 stk isbiter
Fremgangsmåte
Tilsett kaffemelk, honning og espressokaffe i en blender. Kjøres i blenderen i 30 sekunder, eller til ingrediensene er godt
blandet. Legg isbitene i et glass og hell iskaffen over.
En deilig milkshake som smaker sommer og sol!
Appelsinshake
2 porsjoner
under 20 min
lett
Ingredienser
5 dl melk
1 ss honning
4 ss appelsinsaft
4 ss vaniljeis
Fremgangsmåte
Bland melk, honning og saft i en hurtigmikser og miks til det skummer.
Hell drikken i høye glass, legg på iskrem, og pynt gjerne med revet sjokolade.
Milkshake passer herlig som kald drikk eller dessert i sommervarmen.
Enkel jordbærshake
1 porsjoner
under 20 min
lett
Ingredienser
2 dl syrnet lettmelk
3 stk jordbær
2 ss vaniljeis
Fremgangsmåte
Miks alt i hurtigmikser, hell drikken i glass og server helt nylaget.
Hvorfor ikke prøve denne fyldige og kalde iskaffen i sommervarmen?
Ismocca
1 porsjoner
under 20 min
lett
Ingredienser
2 dl sjokolademelk
30 g vaniljeis
6 stk isbiter
1 kopp espressokaffe
Fremgangsmåte
Bland sjokolademelk, vaniljeis, isbiter og espressokaffe i en blender. Kjøres i 30 sekunder, eller til alt er godt blandet og
isbitene er knust. Server i et glass.
For oss kaffedrikkere kan det være godt med en avveksling til den vanlige svarte kaffen.
Iskaffe klin kokos

2 porsjoner
under 20 min
lett
Ingredienser
1 kopp dobbel espressokaffe
1 glass isbiter
½ dl kokosmelk
4 dl lettmelk eller helmelk
1 ss kokosmasse
1 ts malt kanel
10 g kaffebønner
Fremgangsmåte
Fyll opp espresso, isbiter, kokosmelk, og melk. Miks alt i en blendertil det er jevnt og servèr umiddelbart. Legg på litt
kokos, kanel og kaffebønner på toppen.
En søt og god milkshake som de fleste liker - barnas favoritt.
Jordbærshake
1 porsjoner
under 20 min
lett
Ingredienser
1 ½ dl melk
8 stk jordbær
2 ss jordbæris
Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en skummende drikk. Server straks i høyt glass. Pynt med et jordbær på
kanten og kanskje en ekstra iskremklatt i.
En kald drikk som er fin å avkjøle seg med i varmen eller bare nyte som dessert.
Kaffeshake med vaniljeis

2 porsjoner
under 20 min
lett
Ingredienser
1 dl vaniljeis
3 dl melk
3 dl espressokaffe
2 ss sjokoladesaus
10 stk isbiter
Fremgangsmåte
Legg ingrediensene i en blender eller foodprosessor, og kjør i 10 sekunder. Ha smoothien i glass og server.
En deilig og frisk milkshake med blåbær og solbærsmak.
Solbærshake
1 porsjoner
under 20 min
lett
Ingredienser
2 dl syrnet melk blåbærsmak
½ dl solbærsirup
2 ss vaniljeis
Fremgangsmåte
Miks syrnet melk, solbærsirup og iskrem i hurtigmikser.
Hell drikken i glass og drikk den helt nylaget.
En nydelig kaffedrikk signert baristakunstner Tim Wendelboe. Nytes alene eller i godt lag.
Tim Russian

1 porsjoner
under 20 min
lett
Ingredienser
2 ½ dl isbiter
2 ts hvitt sukker
1 kopp dobbel espressokaffe
0,6 dl kremfløte
1 ss sirup av frisk mynte , fås hos en baristaforhandler
mynteblader til pynt
Fremgangsmåte
Fyll cocktailshakeren halvfull med isbiter. Ha i sukker og dobbel espresso. Rist til væsken er skikkelig kald. Sil så over i
et glass.
Ha fløte og sirup i en annen shaker og rist i 30 sekunder til fløten er tyktflytende. Hell fløten forsiktig over den kalde
espressoen, slik at den legger seg på toppen av den svarte kaffen og dermed får et todelt utseende.
Pynt med litt espressomalt kaffe og et mynteblad.
Oppskrift og bilde fra boken "Bønner i by'n" fra Schibsteds forlag.
Denne oppskriften ble baristakunstner Tim Wendelboes Signaturdrikk under VM i Baristakunst.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1954