Hva er vegetarkost?


Oppdatertdato: 2003-01-01 Tema: Vegetar Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Mennesker som ikke spiser kjøtt eller fisk er vegetarianere, men vanligvis deler vi inn vegetarkost i tre deler (se nedenfor), alt etter hvilke næringsmidler som inngår.

  • Vegankost: Et kosthold som ikke inneholder noen matvarer av animalsk opprinnelse.
  • Lakto-Vegetabilsk kost: Her inngår melk og melkeprodukter.
  • Lakto-ovovegetabilsk kost: Her inngår også egg i tillegg til det som er nevnt ovenfor.
I dag er det flere millioner mennesker verden over som velger å leve vegetarisk av etiske, samfunnsmessige, miljøvernmessige og dyrevernsmessige årsaker.
Velger man en av grunnene over, bidrar man til å skape en bedre jord for oss alle.
Prøv å leve på vegetarkost noen dager. Du vil antakelig oppdage at det er mye lettere enn du kanskje trodde! Forsøk deg på en vegetarrett neste gang du er ute og spiser, og du vil bli overrasket over hvor godt det smaker. Eller stikk innom en helsekostforhandler og prøv noen av deres mange ferdiglagede vegetarretter. Du vil garantert bli en smaksopplevelse rikere!
Det er kjent at vegetarkjøkkenet er blant de beste i verden i mange land. Se bare på mat fra Østen, hvor det er ett utall av vegetariske retter.

Jeg vil anbefale å bruke diett/allergi søk, som er spesial lagd for søk i basen etter retter som ikke har en spesifisert ingrediens i seg. I tillegg til de som er spesifisert som vegetarmat, har jeg mange oppskrifter som passer til vegetarianere. Det er bare å søke seg frem.

Jeg har ikke skilt mellom de forskjellige typer vegetarianere i mine oppskrifter. Men definert alle som vegetarmat. Så de av dere som bruker vegankost vær OBS på dette ved valg av oppskrift.
Jeg kommer til å utvide antall vegetaroppskrifter fortløpende, da jeg har fått tilgang til mange oppskrifter av denne typen.

Anbefaler min oversikt over E-stoffer med mulig animalsk opprinnelse. Jeg kan også anbefale min side om de forskjellige bønner


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:897
Grillmat.Wok.
Lavkarbo.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.