Hvem vinner Fremtidens skolebrød 2011?


Oppdatertdato: 2011-07-04 Tema: Brød Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: brodogkorn.no


Over 200 oppskrifter på grovere skolebrød, sunne og gode alternativer til matpakken, har kommet inn til årets konkurranse. Tre går videre til finalen i Kristiansand 1. september! Tusen takk til alle elever og skoler som har sendt inn bidrag til Fremtidens skolebrød 2011.
Bakerlandslaget bestående av André Løvaas, Heidi Berg, Thomas Valand og Knut Hammeren har gått grundig gjennom alle bidragene. – Dette var ikke en lett jobb, sier Torunn Nordbø, daglig leder for Opplysningskontoret for brød og korn. – Det var mange favoritter, men tilslutt valgte landslagsbakerne tre veldig forskjellige varianter som de har stor tro på.

Tre bidrag går videre til finalen. Det er Sommerfuglbrød fra Rena skole, Sunne skolebrød fra Folldal skole og Turmuffins fra Høylandet barne – og ungdomsskole. Finalistene vil møtes i Kristiansand hvor de vil få hjelp av hver sin landslagsbaker til å bake og presentere sitt bidrag i finalen. Bakerne vil i tillegg jobbe med å tilpasse oppskriftene til bruk i bakeriene. Opplysningskontoret håper dermed at noen bakerier vil bruke Fremtidens skolebrød i sitt bakeri.

I finalen vil bidragene bedømmes av en jury bestående av Morten Schakenda fra Bakeriet i Lom, Espen Albert fra Dampbageriet i Kristiansand, Kari Wulf fra Norgesmøllene og Torunn Nordbø fra Opplysningskontoret fra brød og korn. I tillegg blir det et ungdomspanel som skal få prøvesmake og uttale seg om finalebidragene til Fremtidens skolebrød.

Vi har hatt en rekordstor oppslutning om konkurransen, med flere deltakere fra hver skole og flere skoler enn de to foregående år. Noe av dette kommer sikkert av at konkurransen er utvidet til også å gjelde ungdomstrinnet, samtidig som konkurransen blir mer og mer kjent. Bidragene viser at engasjerte og ivrige elever har jobbet grundig med oppgaven. Dessverre var det flere bidrag som ikke ble vurdert fordi kriteriene ikke ble fulgt. Det er litt synd, så husk å lese konkurranseregler nøye.

Til alle dere som ikke slapp gjennom nåløyet denne gangen: Dere sitter på mange sunne og smakfulle oppskrifter. Fortsett å bake, og kos dere med resultatet enten hjemme eller til matpakken. Neste år blir det ny konkurranse og nye muligheter.

For mer informasjon om Fremtidens skolebrød, se www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn jobber med merkenøytral opplysningsvirksomhet. Formålet er å bidra til økt kunnskap om og interesse for å bruke korn- og brødvarer hos norske forbrukere. Gjennom skolesatsingen ønsker vi både å bidra med kunnskap og stimulere til økte bakeferdigheter og positive matopplevelser.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2191
Grillmat.Wok.
singelmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.