Pølser er nok en av de mest anvendelige råvarer vi har til middag. Og samtidig fins de å få kjøpt over alt, til en rimelig pris og de siste årene er de blitt mer en bare wiener og middagspølse.
Pølser fins i mange varianter og det er bare fantasien som setter grenser for hva en kan bruke dem til.
Pølser kan brukes fra den enkle med brød/lompe til mer avanserte retter som ovnsbakte og gratinerte eller som en erstatning for feks kjøttdeig i forskjellige retter.
Da jeg vet at mange har pølser i en eller annen form til middag, har jeg plukket sammen noen tips om andre retter enn bare pølse i brød.
Pølsetyper
Det fins i handelen idag mange typer pølser og med forskjellige smaker. Personlig liker jeg de som har mye smak og chilipølser er en favoritt. Men en kan velge mellom alt fra enkle wiener og grillpølser, til forskjellige krydrete varianter som chili pølser. Tradisjonsrike som kjøttpølse, middagspølse og falukorv, og de mer ukjente som frankfurter, bratwurst og flere utenlandske typer. Det er flere typer grillpølser som også er fine i stekepanna eller i vanlige pølseretter. Vi har sesongpølser som medister pølse og påleggspølser som servelat. I tillegg til alle disse spekepølsene vi har tilgang til i dag. Her er det en uendelighet av smaker og varianter. Her er og noen virkelig gode utenlandske som chorizo og pepperoni.
Men tilbake til hverdagsmaten, her er forslagene som ikke tar lang tid og er enkle. I flere av de kan du bruke rester av forskjellige pølser.
Pølsestroganoff
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
03.10.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
400 g pølser
2 hakkede løk
smør eller margarin
3 ss tomatpuré
2 dl kremfløte
salt
pepper
200 g fersk eller hermetisk sopp
1 hvitløkfedd
persille
En rask og enkel pølserett. Bruk gjerne pølser med mye smak. Denne passer best med brød synes vi.Fremgangsmåte
Ta skinnet av pølsene og skjær dem i strimler. Stek løken i litt smør i noen minutter og stek pølsene med. Spe med tomatpuré utrørt i fløte.
La blandingen småkoke litt under lokk. Tilsett stekt sopp og smak til med krydder. Klipp litt persille over før servering.
Server med løskokt ris eller brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
152,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pølsegryte med ris
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.03.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Egil Bratnes hjemmesideBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 løk,
2 ss smør,
250 g sjampnjong,
salt,
pepper,
1 ss sitronsaft,
2 dl fløte,
5 - 6 røkte pølser,
2 ss tomatpurè,
1 ts oregano,
1 ts persille
En skikkelig god hjemmelagd gryte uten for mye dilldall. Bruk de pølsene du finner og kjør på. Vi hadde på risen etterpå, da bildene blir mye finere uten ris. Skal en være ekstra sunn, lag en salat til.Fremgangsmåte
Rens løken og sjampinjong og skjær dem i skiver. Fres alt i smør, og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Tilsett fløte og la det koke opp. Skjær pølsene på skrå og varm dem i sausen.
Smak til med tomatpurè, oregano, salt og pepper. Klipp persille over og server gryten med kokt ris og gjerne en grønn salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
171,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pølseform med brokkoli
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.08.2016Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
300 g kjøttpølse
5 dl kokt makaroni
1 brokkoli
1 rød paprika
1 boks mais
4 egg
2 dl melk
1 ts salt
1/4 ts pepper
Jeg elsker disse makaroniformene i stekeovnen, og her er en av de bedre. Bare husk masse ost på toppen før steking.
Vi brukte gul og grønn paprika, men dette er valgfritt. Man tar hva man har.
For dere som ikke er kokker, egg i blandingen som helles over gjør at dette stivner i ovnen.Fremgangsmåte
Kok evt makaroni først.
Skjær pølsene i skiver, brokkoli i buketter og paprika i terninger. Ha litt smør i en panne og la de steke litt til de er myke. Man kan gjerne ha i litt hvitløk.
Smør en ildfast form og legg i pølser, makaroni og grønnsaker.
Visp sammen egg, melk, salt og pepper og hell over formen. Dryss over osten.
Stek i stekeovn i ca 30 minutter ved 225 grader.
Server med brød og evt salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
112,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Livs lettvinte pølsegryte
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
11.08.2002Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Grete RoedeBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
6 gulrøtter
2 løk
1 gul paprika
1 grønn paprika
1 purre
100 g sellerirot
1 ss olje
500 røkt kjøttpølse (3% fett)
2 bokser grovhakkede tomater (gjerne med hvitløk)
Pølseretter er alltid populært, det gjelder bare å variere og kombinere.Med purre og løk får retten en frisk og god smak.Fremgangsmåte
Skjær grønnsakene i strimler. Brun dem i litt olje i stekepannen. Tilsett pølser i terninger og de grovhakkede tomatene. La det hele småputre ca 5 minutter. Krydre etter behag, varier mellom provencalsk og italiensk krydder. Server med kokt pasta og grønne salatblader og agurk.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
54,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Enkel grønnsakssuppe m/kjøtt
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.09.2013Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
2 gulrøtter
1 løk
1/2 sellerirot
6 poteter
1 liten purre
2 persillerøtter
2 ss olje
100 g kjøtt i biter. Bruk gjerne rester av skinke, pølse og lignende.
Salt og pepper
Nå som tiden er inne for alle de norske grønnsaken er dette en enkel og sunn suppe, som samtidig varmer. Bruk det man haver i denne.Fremgangsmåte
Alt skrelles, renses og kuttes i terninger. Varm oljen og surr gulrot, løk, sellerirot og evt kjøtt. Tilsett alt det andre og fyll å vann til det dekker. Kokes til alt er mørt og smakes til med salt og pepper.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
70,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pølser med sopp og løk
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.11.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
600 g pølser f.eks. Knakk
2 rødløk i båter
1 purreløk eller 4 vårløk i ringer
400 g sjampinjong i skiver
ca 10 Poteter
Fremgangsmåte
1. Snitt pølsene og stek dem på middels varme.
2. Fres grønnsakene i litt smør eller olje.
3. Potetene deles i båter og stekes på 250°C i 20-30 min. Dryss over salt og pepper.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
97,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pytt i panne med pølser
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
27.05.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
8 snadderpølser
1 løk
1 ss smør/margarin
8 kokte, kalde poteter
4 kokte gulrøtter
salt
pepper
litt finhakket persille
Fremgangsmåte
1. Skrell og hakk løken. Smelt smør/margarin i en stor stekepanne og la løken frese til den er myk og blank.
2. Skrell potetene og del dem og gulrøtter opp i skiver.
3. Pølsene skjæres i middels tykke ringer/biter. Legg alt i pannen, smak til med salt og pepper. Dryss over litt finhakket persille rett før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
127,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Chilipølsegryte
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
27.05.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
Ca. 600 g pølse, f. eks. chilipølse eller kjøttpølse
3 ss olivenolje eller smør
2 sjalottløk eller 1 vanlig løk
2 båter hvitløk
1 rød chili
1 boks hermetiske tomater
1 ss tomatpure
1 dl eplemost
1 laurbærblad
1 ss frisk timian eller 1 ts tørket
1 ts salt
1/2 ts pepper
Fremgangsmåte
1. Skjær pølsene i skiver og brun dem raskt i litt smør/olje. Legg dem tilside.
2. Hakk løk, hvitløk og chili og stek dette raskt. (Ta frøene ut av chilien). Ha i tomater, tomatpure, eplemost og krydder
3. Kok opp, rør av og til og la koke til sausen begynner å tykne
4. Legg pølseskivene over så de blir gjennomvarme
Server med salat og f. eks. grovt brytebrød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
137,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pølser med sursøt saus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
27.05.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
500-600 g pølser, f.eks. frankfurter eller wienerpølse
1 glass/pose sursøt saus (eller bruk oppskriften nedenfor)
1-2 paprika
1 gulrot
1 liten boks ananas
Hjemmelaget sursøt saus:
3 dl buljong
1/4 ts ingefær
2 ss tomatpuré
1 ss vineddik
2 ss soyasaus
1-2 ss sukker
2 ts
maizena
1/2 dl ananassaft
Fremgangsmåte
1. La pølsene trekke i vann, tilsatt litt buljongpulver.
2. Varm sausen og ha i paprikabiter, revet gulrot og ananasbiter. Del pølsene i 2 eller 3 og legg dem over sausen.
3. Sursøt saus:
Ha alle ingrediensene til sausen unntatt maisenna og ananassaft i en kjele og kok opp.
4. Rør maisenna ut i ananassaften og tilsett jevningen mens du rører godt. Kok opp og smak til med sukker.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
106,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Alpen Makaroni
Antall porsjoner =
5Dato lagt inn eller oppdatert
12.07.2016Denne retten tar ca
35 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Peter Pfister MartinsenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
Til 5 pors.
4 dl melk
2 dl vann
4 dl fløte
160 gr. makaroni
250 gr. poteter i fine skiver
3 røkte kjøttpølser/kalkun
1 stor løk
hvitløk det du ønsker
Denne som Peter har sendt inn, er enkel og smaker virkelig godt. Vi lagde halv porsjon og fikk da 2 slike porsjonsformer som sees på bildet. Litt store for en person, men er du sulten så!
Som ost drysset vi over jarlsberg. Men skal kanskje helst være en sveitsisk ost som Emmentaler eller Gruyere.Fremgangsmåte
Fres løk og hvitløk i lit rapsolje. Tilsett poteter og makaroni.Fyll på med melk vann og fløte.
Kok så lenge alt er mørt. Til slutt tilsett pølser som er skåret i terninger.
Smak til med salt og pepper og muskat.
Fyll det hele i en form og dryss ost på.
Stek i ovnen i 10 minutter ved 160 grader.
Kan lages også som en vegetarrett,hvis man sløyfer pølsene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
165,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lasagne med mindre fett
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
26.12.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
6 lasagneplater
Kjøttsaus:
1 stor løk, grovhakket
1 ss meierismør
2 gulrøtter, i biter
1 paprika, i terninger
1 boks tomater, ca. 400 g
4 lettere kjøttpølser, i biter
1 ts oregano
1 ts sukker
Salt og pepper
100 g Cottage Cheese
100 g Lettere Jarlsberg, revet
I stekeovnen: 200 grader C i ca 30 minutter
En "lettere" versjon av den italienske klassikeren.Fremgangsmåte
Fres løk i en gryte med smør. Tilsett røtter og paprika. Ha i tomater og krydder og la sausen koke i 5 min. Tilsett pølsene og varm dem i sausen. Legg lasagneplater, kjøttsaus og cottage cheese lagvis. Start med kjøttsaus og avslutt med revet ost.
Dette kan gjøres i en ildfast form eller som små selvstendige "tårn". Legg da platene på et smurt stekebrett eller bakepapir.
Stek lasagnen og server med en enkel salat og eventuelt ferskt brød.
Kjøttpølser kan f.eks erstattes med en boks kokt skinke.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
134,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:790