Flere reiser på hytte i vinterferien og her er ett forslag til meny denne uka. Dvs jeg har satt sammen 7 retter som kan passe om en ikke har all verdens tid eller plass. Selvsagt skulle man jo lage all maten over bålet, UTE - men nesten alle har vel komfyr på hytta nå og ofte er det bedre plass og standard her enn hjemme. Vi har solgt vår hytte nå men minnene om pølser i peisen og pinnekjøttkvelder har jeg enda + bærbar pizza! (Som er en grandis man kjøpte på siste butikk før man kom til en mørk og kald hytte på fredagskvelden.) Husk og at på hytta er grilling aktuelt hele året og til nød i peisen om dere har en slik.
Så her er 7 forslag til middag i vinterferien slik jeg minnes!
- Pannekaker Dette var alltid en slager på hytta særlig når man hadde 3 små barn. Men når alle er sultne er det jo vanskelig å komme ajour med de sultne munnene.
- Betasuppe eller annen grønnsakssuppe Vi kokte på forhånd hjemme en knoke. Tok med hele gryta og lagde suppa på hytta. Varmende mat som passer etter skitur. Her kan man og bruke en ferdig posesuppe som utgangspunkt og tilsette rester av pølser og kjøtt.
- Toro gryter Jeg er ikke sikker på om denne tomatpølsegryta eksisterer lenger, men med masse pølser i + fløte og evt rømme er dette enkelt og godt.
- Spaghetti bolognese Eller annen pastarett. Dette er enkelt og godt. Og har man pasta, kjøttdeig og en slik ferdig pastasaus er middagen sikret.
- Lapskaus. Noe lignende betasuppe men bare tykkere. Dette er slike middager som passer etter turen og man lager de på forhånd. Varmes opp og server.
- Grilling På hytta grillet vi hele året. På de dagene med dårligst vær hadde vi en elektrisk grill som sto på rett utenfor verandadøra. Koteletter er alltid godt.
- Minestrone suppe.Varmende suppe som er vegetar i utgangspunktet. Denne tar litt tid og krever ganske mange ingredienser, men er fin som en avslutning på ferien hvor man bruker opp restene.
Pannekaker
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.11.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MatsidenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
Ca 1,5 dl hvetemel
2.5 dl melk
1-2 egg
1 ss sukker
Fremgangsmåte
Blande hvetemel og sukker, ha i egg. Tilsett melk under røring. Stek i panne. Serveres med bacon, sukker eller syltetøy.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
134,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
19,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Betasuppe med svineknoke
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
11.12.2016Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
2 stk lettsaltet eller røkt svineknoke
3 l vann
2 stk løk
6 stk potet
6 stk gulrot
1 stk sellerirot
1 stk kålrot
1 stk purre
Kraftig og god suppe. Varmende en kald vinterkveld.Fremgangsmåte
La svineknokene trekke i vann på 85-90 °C i ca. 3 timer. Knokene er ferdig kokt når kjøttet løsner fra bena.
Ta opp kjøttet med en hullsleiv eller lignende og la kjøttet få slå av seg litt varme.
Vask, skrell og del opp alle grønnsakene i passe store terninger.
Sil kraften og kok den opp på nytt. Tilsett grønnsakene og kok dem møre.
Rens svineknokene fri for svor, fett og ben. Skjær kjøttet i fine terninger og tilsett i suppa.
Server med flatbrød og godt smør.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
46,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Toro tomatpølsegryte
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
07.04.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1 pose Toro Tomatpølsegryte
2-400 g pølserester
Krydderurter(feks basilikum, oregano ol)
4 porsjoner ris(følg oppskrift på pakken)
Fremgangsmåte
Dette er en god og enkel rett som passer til pølserester som blir liggende.
Bare følg oppskriften på posen og dryss over noen friske urter på den ferdige retten. Gryten er mild og god. For sterkere smak så kan du finhakke en chili oppi gryten. Husk at jo lenger den koker med jo sterkere blir den. Blir det for sterkt, bruk litt rømme eller fløte.
God apetitt!!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
263,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
34,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Spaghetti Bolognese
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
07.12.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
2 ss margarin eller olje
1 løk
1 lite stk. sellerirot
1 gulrot
300 g kjøttdeig
1 ss hvetemel
1 glass rødvin eller buljong
1 boks tomatpuré
salt
pepper
hvitløkpulver
knust basilikum
1/2 kg spaghetti
reven ost
Spaghetti bolognese er rett og slett skikkelig studentmat. Her med hjemmelagd kjøttsaus. Kan og lages med ferdig saus fra glass. Vi hadde og i hakket rød paprika i sausen.Fremgangsmåte
Brun hakket løk lett i olje eller margarin. Tilsett finhakket eller reven gulrot, selleri og kjøttdeig. Rør med gaffel til kjøttet blir grått.
Dryss mel over, rør om , spe med væske.
Smak til med tomatpuré, salt, pepper, hvitløk og basilikum, og la sausen surre under lokk ca 15 min.
Kok spaghettien i rikelig lettsaltet vann til den er så vidt mør. Følg koketiden som er angitt på pakken.
Hell vannet av, damp spaghettien et øyeblikk i tørr gryte. Rør eventuelt en smørklatt i.
Anrett spaghettien på varmt fat, hell sausen i midten og dryss over med reven ost.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
155,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
21,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pølselapskaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.08.2014Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Egil Bratnes hjemmesideBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
2 pk. potetmos,
6 dl. vann,
3 ss. smør,
1 pk. dypfryste grønnsaker (350 gr.),
2 kjøttbuljongterninger,
4 dl. melk,
2 røkte pølser,
1/2 ts. pepper,
salt
Denne er enkel om en bruker frosne grønnsaker. Vi brukte en kombinasjon av friske og frosne. Og så ble vi kvitt noe medisterpølse. Og oppskriften sier melk, men vi brukte vannFremgangsmåte
Kok opp vann og smør, legg i grønnsakene og buljongterningene og kok opp. Ta kjelen av platen, tilsett melk/vann og rør i potetmosen. Skjær pølsene i biter og la dem bli gjennomvarme i lapskausen. Smak den til med salt og pepper. Hvis lapskausen virker for fast, så tilsett mer melk/vann. Server den rykende varm sammen med brød eller flatbrød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
103,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillede koteletter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.07.2012Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
1 kg kotelett av svin
2 ss olje til pensling
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts grillkrydder
Koteletter egner seg godt til grilling. Det er raskt og enkelt, og blir ofte barnas favoritt.Fremgangsmåte
1. Pensle koteletter med olje og dryss over krydder.
2. Grill kotelettene i 3-4 minutter på hver side.
Tips
Til koteletter smaker det for eksempel godt med en potetsalat, eller en frisk salat og en deilig grillsaus.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
257,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
19,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Italiensk vintersuppe - Minestrone
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.01.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 ss olivenolje
1 fedd hvitløk, presset
3 poteter, i terninger
3 gulrøtter, i skiver
1 purre i ringer
1 liten skalk hodekål, i strimler
1 squash, i skiver
2 modne tomater, flått i båter
1/2 chilipepper, uten frø,
finhakket
6 dl kraft eller buljong
1/2 boks tomater - 200 g
100 g pasta, kokt i lettsaltet
vann
1 boks store hvite bønner,
skylt i kaldt vann
salt og pepper
sukker
frisk rosmarin
kruspersille
revet skarp hvit ost
Perfekt tykk suppe på en kald vinterdag! Denne er så god at den anbefales på det varmeste:)Fremgangsmåte
Dette er en ren grønnsaksuppe. Vil du ha i litt kjøtt, kan du skjære opp 150 g bacon eller lettsaltet flesk i terninger og steke det før du har grønnsakene i kjelen.
Ha olivenolje og hvitløk i en stor kjele og la det surre et par minutter. Ha i poteter og grønnsaker og stek og rør i 4-5 min. til det er godt blandet. Hell på kraft og tomater og la alt småkoke 10-15 min. til grønnsakene er møre.
Ha i pasta, bønner og finhakket rosmarin og kok opp. Smak til med salt, pepper og litt sukker. Server suppen rykende varm med kruspersilledryss, revet ost og ferskt brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
63,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3208