Idyllisk i Ravnedalen


Oppdatertdato: 2006-07-06 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Like utenfor Kristiansand ligger idylliske Ravnedalen med sin lille kafe Generalen og enkle servering. Her er det skikkelige burgere, inkludert utsikt som gjelder.

Miljø og omgivelser

Omgivelsene her kan nesten ikke bli bedre. Ravnedalen er idyllisk med frodig vegetasjon, små dammer, gressplener og høye fjell hvor en ofte kan se klatrere i aksjon. Utsikten fra kafeen er flott. Minuset her er at det fort blir skygge, dette er greit på varme dager, men ellers så forsvinner sola tidlig på dagen og det blir fort småkjølig ute. Det er og lokaler inne men her er det noe gammelt og slitt. Kafeen er åpen nå i seongen fra mai til oktober, mellom ca kl 12 og 21.

Menyen

Menyen består av en dagens rett, burgere, salater, vafler og litt annet. Enkel barnemeny. Stedet er mest kjent for sine hamburgere og disse koster kr 125.- eller kr 139.-. Salater og annet fra Kr 65.- til kr 125.-. barnemeny til kr 55.-, vafler med tilbehør til kr 25.- Ellers er det øl og vin servering.

Kjøkken

Vi besøkte siden vi hadde hørt mye positivt om burgerene. Og de innfridde forventningene.
Vi bestillte Sterke Oscar som serveres med salsa, rømme, jalapenos, ost, bacon og hamburgerbrød.
Og en Generalen's spesial som serveres med hvitløk, sopp, ost og bacon. Saus på toppen.

Begge ble servert med pommes frites og kostet kr 139.-.
Dette er skikkelige hamburgere med kjøtt. Man blir mett men ikke stappmett av en porsjon. Tilbehøret virker litt ferdiglagd/kjøpt, men pommes fritesen var god. Prisen er kanskje noe høy.
En 0,4 med pils kostet Kr 52.- og lettøl kostet kr 37.-.

Service

Her er enkel service med bestilling i kafeen og servering ved bordet. Litt lurvete rydding og bord. Og ikke så veldig oppmerksomme servitører.

Priser

Prisene er midt på treet. Vi betalte Kr 367.- for 2 hamburgere, 1 pils og 1 lettøl. Er ikke av det billigste. Men en blir mett.

Konklusjon

Vi var fornøyd med besøket men noen ting kan forbedres. Servitører og ansatte bør være mer oppmerksomme på gjestene. Måker skal ikke kunne herje fritt blant matrester, eller kunder skal vente på servering mens betjeningen er ute til røykepause.
Som ett sted for en kopp kaffe med vaffel på dagen, eller en meget god burger på ettermiddagen er det bra. Og så får en med seg en god naturopplevelse i tillegg.
Det er og program her om sommeren med konserter og tilstelninger, så ett besøk anbefales, særlig til dere som er turister i byen og vil finne litt ro og fred.

Karakterer:

Kjøkken/mat 8
Drikke 5
Meny 6
Miljø/omgivelser 9
Service 6
Pris 7
Totalt 41 av 60 mulige

Flere bilder


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:861
Info.Supper.
Pasta.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.