Ikke bare øl


Oppdatertdato: 2006-12-03 Tema: Bok Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Dette er noe så sjeldent som en norsk bok om øl. Men boka handler om mye mer enn utepils, og er en guide for nye opplevelser i den stadig mer spennende ølverdenen.

Boken havnet på pulten min her om dagen og er virkelig noe for ølkjenner og de som vil vite mer om øl. Det fins masse informasjon, tips, oppskrifter pakket inn i lettlest tekst med flotte illustrasjoner. Virkelig å anbefale

I vrimmelen av vinbøker har den norske øleksperten Espen Smith og vin (!) - og matskribenten Bjørn Værness satt seg fore å fortelle om hvor mye god drikke som finnes utenfor puben på hjørnet, og som mange av oss aldri har hørt om. Boken har fått tittelen Ikke bare øl, nettopp fordi det handler om så mye mer enn de gyldne dråpene.

- Den er ment som en guide i ølets vidunderlige verden. Oppmerksomheten er særlig rettet mot øltypene mange ikke er fortrolige med. Det gjelder både norsk og utenlandsk lager, ale og mange typer spesialøl. Men altså ikke bare øl, for vi tar også for oss gleden med å omgås denne gudedrikken. Og da ikke bare på fest eller på puben, men også hjemme på kjøkkenet. Øl kan nemlig være en fantastisk ingrediens i maten og som aperitiff i selskapet. Dessuten er øl ofte en bedre ledsager enn vin til forskjellige matretter, sier forfatterne.

Minikurs

Boken forklarer på en underholdende måte hva øl er og hvordan de forskjellige typene fremstilles. Vi blir godt kjent med de utrolig mange ølsortene og med viktige bryggerier, og får gode råd om servering, innkjøp og lagring. Den gir også et minikurs om øltesting og mange tips om øl i mat og øl til mat. Kapitelet øl og mat i skjønn harmoni gir en rekke oppskrifter på delikate retter med øl, og tips om hvilket øl som egner seg best til. Boken viser også hvilke glasstyper som gjør seg best for de ulike øltypene, og ikke minst viktig: hvordan de bør vaskes for at ølet ikke skal ødelegges. En liste over 20 favorittøl kan være en god begynnelse for den som ønsker å prøve ut herlighetene, som nå blir stadig mer tilgjengelig i dagligvarehandelen og på vinmonopolet.

Om forfatterne:

Espen Smith er en av Norges aller fremste ølkjennere. Han har de siste åtte årene holdt en rekke kurs og foredrag rundt produktet øl og brygging av øl, og samarbeider med flere bryggerier i inn- og utland. Medforfatter Bjørn Værness er mangeårig redaktør for spesialmagasiner med mat og drikke som hovedtema.

Fakta

Ikke bare øl
Sider 136
Utgitt 2006
Isbn 82-7683-424-8
Pris 298.-
Forlag Boksenteret
Kjøpes på boksenteret
eller bokkilden.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:976
Julekaker.Lefser.
Produkttester.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.