
Mange opplever at julen byr på skyhøye forventninger og mye som skal gjøres på liten tid. Imponer noen du er glad i med selvkomponert julesild på glass du selv har pyntet.
Sild er original, smakfull og tradisjonsrik julemat. Du lager dine egne sildeglass lettere enn du skulle tro. Alt du trenger er sild i lake og de godsakene du vil bruke for å smaksette silden.
Julesild – en trendy julegave
Sildeglasset er en kjærkommen gjest både på frokostbordet i juleferien og på romjulens bugnende buffeer.
– Hjemmelagd og egendesign er trendy. En god idé er å lage glass med julesild til dine kjære i julestria, da kan du for eksempel imponere svigermor, sier sildeentusiast, Synne Guldbrandsen i Norges sjømatråd med et smil.
Din smaksvri
Stilige og egenkomponerte sildeglass kan også være den perfekte vertinnegave. Det er mange smaksvarianter å velge mellom og et hav av muligheter til å komponere årets perfekte julesild.
– Sild er en flott råvare som enkelt lar seg kombinere med andre smaker, som for eksempel akevitt og chili. Ta utgangspunkt i sild i lake, tilsett din egen smaksvri og prøv deg frem. Se www.godfisk.no/julesild for tips og oppskrifter, sier Guldbrandsen.
Når silden er smaksatt fordeles den i glass, som du gjerne kan pynte med stoff, bånd og håndskrevne lapper. Vips – du har en perfekt og personlig gave!
Lag selv
Du trenger:
- sild med tilbehør
- glass med gode lokk
- pyntebånd, garn, hyssing, kort, klistremerker el.
Julegløggsild (4 porsjoner)
20–40 min
Ingredienser:
2 glass kryddersild, ca. 600 g
1/2 dl julegløgg
2 ss gløggkrydder
1/2 dl rosiner
1/2 dl hasselnøtter
Fremgangsmåte:
- Hell laken fra silden i en bolle og bland den med julegløgg og krydder, rosiner og hasselnøtter.
- Hell blandingen tilbake i et nytt glass eller krukke.
- Silden bør trekke ett døgn i kjøleskap før den spises.
- Sett på lokk, og dekorer den gjerne med sløyfe og merkelapp.
Chilisild (4 porsjoner)
20–40 min
Ingredienser:
2 glass kryddersild, ca. 600 g
1 stk. rødløk
1 stk. rød chili
3 dl sildelake
2 ss tomatpuré
3 ss chilisaus
2 ss vann
1 ts grovmalt pepper
Fremgangsmåte:
- Skjær rødløk i tynne ringer, og chili i tynne skiver.
- Hell sildelaken fra silden og bland den med tomatpuré, chilisaus, vann og pepper.
- Legg sild, rødløk og chili lagvis tilbake i et nytt glass eller krukke.
- Hell over laken og legg på lokk.
- Silden bør trekke ett døgn i kjøleskap før den spises.
- Sett på lokk, og dekorer den gjerne med sløyfe og merkelapp.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:2536