Ingen påske uten påskeegg


Oppdatertdato: 2014-04-18 Tema: Påske Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Nidar


Godterisalget til påske øker med 35 prosent sammenlignet med en gjennomsnittsmåned. Nidar har sørget for fylte påskeegg i mer enn 100 år, og påsken i år blir intet unntak.
Nordmenn liker å kose seg litt ekstra i påsken, og bruker 300 millioner kroner på påskegodteri. Fylte påskeegg er en fast familietradisjon for mange, og en tradisjon som går langt tilbake i tid.

Nidar er den største godterileverandøren til påske, med fem av ti toppvarianter i 2013. I segmentet påskemarsipan hadde Nidar en markedsandel på 97 prosent fjor. Den norske godterileverandøren, som nå inngår i Orkla Confectionery & Snacks Norge, forventer å selge 20 millioner små og store påskefigurer i marsipan og sjokolade.

Søte påskefakta:

• To tredjedeler av alle nordmenn spiser Påskemarsipan fra Nidar, og 40 prosent av marsipanspiserne sier at de ikke kan se for seg en påske uten marsipan.
• I påskeperioden kjøper nordmenn godteri for 162 millioner. Nidar har en markedsandel på 44 % av påskesalget i verdi (2012).
• Tradisjonen med påskeegg, som finnes i de fleste norske hjem, går langt tilbake i tid. I eldre tider la ikke hønene egg i den mørke årstiden, og eggene kom med våren. Påsken ble derfor også en ”eggfest”. Etter hvert begynte man å gi egg som gaver, og senere dukket tradisjonen med å gi bort påskeegg fylt med godteri.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2882


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.