Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris


Oppdatertdato: 2012-05-18 Tema: Tradisjoner Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: LMD


Lars Peder Brekk deler i år ut Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris. Prisen deles ut på Domkirkeodden på Hamar torsdag 31. mai 2012. Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris ble første gang delt ut i 1994 og går til en person som har utmerket seg spesielt innen området mat, sunt kosthold og matkultur med hovedvekt på det norske. Prisen er opprettet av Faglig Matråd for å hedre innsatsen til Ingrid Espelid Hovig ved å formidle norsk matkultur, ernæring og sunt kosthold gjennom en hel generasjon på våre TV skjermer. Faglig Matråd er et forum for faglig utveksling og kontakt for personer med matfaglig utdannelse som arbeider innen opplysning, næringsliv og media.
I 2012 er oppmerksomheten spesielt rettet mot møte mellom matkulturer. Norge har alltid tatt opp i seg impulser fra resten av verden og blitt inspirert til nyskapninger i vår matkultur. Mat kobles opp mot kultur, identitet, opplevelser og et godt kosthold. Når matkulturer møtes kobles mennesker, ideer og kunnskap.

Juryen som vurderer årets kandidater og som til slutt velger mottaker av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2010 består av;

Tove Diesen, matskribent og mottaker av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2008. Leder av årets jury
Lars Peder Brekk, Landbruks- og matminister
Bernadette Kumar, Direktør nasjonalt kompetansesenter for minoritetshelse
Marit Mervik, leder av Faglig Matråd

Ved utdelingen i 2012 ønsker styret i Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris å sette søkelyset på

Hvem får det til å svinge i møtet mellom matkulturer?
Hva skjer når maten blir brobygger?
Hvor skapes nye bærekraftige ideer?

Prisutdelingen efterfølges av fagseminaret Kokebokens dag. Innlederne under årets seminar har bakgrunn fra undervisning og forskning, samt arbeidet tett med mat og kultur som et effektivt virkemiddel for å skape arenaer for samhandling.

Se program for fagseminaret Kokebokens dag (2 Mb)

I forbindelse med utdeling av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris og fagseminaret Kokebokens dag, arrangeres også et ideverksted med basis i råvarer og produkter frå lokale matprodusenter. Målgruppen er kokker, kjøkkensjefer og kjøkkenansvarlige.

Se program for ideverkstedet (pdf, 634 Kb)

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2455
Grillmat.Wok.
Bananer.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.