Inspirasjon til årets påskemat


Oppdatertdato: 2012-03-26 Tema: Påske Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Dansukker


Påsken er en tid på året der venner og familie samles for å omgås, og gjerne med god mat og drikke. Det er ofte en anledning til å finne oppskrifter som skal passe alle smaksløker. Hvorfor ikke teste noen nyheter til årets påskebuffét?
Hva med å lage gode kyllingmuffins sammen med barna? Eller teste Dansukkers Demerarasukker i en herlig lettlaget Zabaglione. Avslutt middagen med en god sjokladetoddy med kaffe og Vaniljesukker Fairtrade i stedet for den vanlige koppen med kaffe.

Oppskriftsforslag

Kyllingmuffins ca. 12 stk.

Muffins
100 g margarin
3/4 dl melk
1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker eller Dansukker
Strøsukker
2 egg
1 ts bakepulver
1 1/2 ss potetmel
1 ts vaniljesukker
2 1/2 dl hvetemel

Krem:
300 g Philadelphia ost naturell
1 dl Dansukker Melis
1 ss Dansukker Lys Sirup
1 ss Dansukker Vaniljesukker Fairtrade

Pynt:
200 g kokosmasse
12 hele mandler
diverse godterier

Muffins
Smelt margarinen og tilsett melken. La alt bli varmt uten å koke. Visp egg og sukker lett.

Bland hvetemelet med bakepulver, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det vekselvis med melkeblandingen i eggedosisen. La gjerne røren hvile i kjøleskap over natten, da får du ekstra luftige og fine muffins. Hell opp i papirformer på langpanne eller i muffinsplate. Stek kakene midt i ovnen ved 225° i ca. 12 minutter. Avkjøl dem og ta av formene.

Bland sammen ingrediensene til kremen. Rist kokosmassen lett i en tørr stekepanne. Bre krem oppå og rundt muffinsene. Rull dem deretter i kokosmassen til de blir helt dekket. Sett fast en mandel som nebb og godterier som øyne, kam og føtter.

Fersken på nøttebunn med ”champagnesaus”


8 porsj.

150 g revet mandelmasse eller ekte marsipan
2 egg
100 g bløt nougat
4 ferskenhalvdeler

”Champagnesaus”:
2 dl tørr musserende vin
2 ts maisenna stivelse
1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1+1 dl kremfløte
50 g smør

Pynt:
150 g fryste bringebær
1/2 dl vann
1/2 dl Dansukker Sukker

Visp mandelmasse og egg til en jevn masse i en mikser. Ha deigen over i 4 godt smurte porsjonsformer. Stek dem i ovnen på nederste rille i 175 grader i ca 15 minutter. Hvelv ut bunnene på et bakepapir. Fordel nougaten over de varme bunnene.
Bland sammen vin, maisenna, sukker, sirup og en desiliter kremfløte i en kjele og kok opp under omrøring. Tilsett smøret og rør om til det er smeltet. Avkjøl sausen. Visp den gjenværende kremfløten og vend den inn i når sausen er kald. Bland bringebær, vann og sukker i en kjele. Kok opp og la den koke i et halvt minutt. Sil den gjennom en melsikt og avkjøl den.
Legg en ferskenhalvdel på hver bunn som så settes på 4 asjetter. Pynt med bringebærsausen og server ”champagnesaus” til.

Zabaglione

4 porsj.

4 eggeplommer
¾ dl Dansukker Demerarasukker
1 dl Marsalavin eller annen søt vin
frukt eller bær

Begynn med å gjøre klar fire pene glass med frukt og/eller bær. Pisk eggeplommer og sukker luftig, ha det over i en metallbolle. Kok opp vann i en kjele og sett bollen med eggedosis oppå, så bollebunnen har kontakt med vannet.
Hell vinen i eggedosisen og visp til det blir en tykk kremet saus. Fordel zabaglionen over frukten/bærene. Serveres straks.

Sjokoladetoddy

4 glass

4 dl sterk, nytraktet kaffe
4 dl melk
100 g mørk sjokolade
4 ss Dansukker Brun Farin
1 ss Dansukker Vaniljesukker Fairtrade
1,2 dl konjakk

Pynt:
1 ½ dl kremfløte
2 ss Dansukker Lys Sirup

Varm kaffe og melk i en kjele. Tilsett sjokoladen og rør til den smelter. Tilsett brun farin og vaniljesukker. Stivpisk kremfløten. Fordel konjakken i 4 glass. Hell i sjokoladeblandingen. Legg en kremklatt på toppen og ha eventuelt litt sirup over. Serveres straks.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2417
Norsk mat.Selskapsmat.
Hverdagsmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.