Ishavsrøya i medvind


Oppdatertdato: 2003-09-16 Tema: Fisk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Godfisk


Mens store deler av fiskerinæringen har tunge tider, kan oppdretterne av Norsk Ishavsrøye se fremtiden lyst i møte. Eksporten av Ishavsrøye økte nemlig med 31 prosent første halvår i år, sammenlignet med i fjor. Samtidig har prisen økt med ca. 4 prosent, fra knappe 47 kroner til 48,62 kroner. Det viser tall fra Eksportutvalget for fisk.

Ishavsrøya har lenge vært en godt bevart kulinarisk hemmelighet. Nå ser det ut til at flere og flere oppdager denne arktiske delikatessen, også innenlands. Når Nord-norsk Storhusholdningsmesse åpner i Tromsø i dag, er Norsk Ishavsrøye valgt som råvare i konkurransen Årets Arktiske Kokk.

Norsk Ishavsrøye blir stadig mer populær, både her hjemme og i utlandet.

På messens andre dag skal mesterkokk og "Årets Kjøkkensjef 2001", Fredrik Hald, holde et kokkeseminar for mellom 20 og 30 nordnorske kokker. Hald er til daglig kjøkkensjef på Restaurant Lucullus i Bergen. I Tromsø vil han presentere og demonstrere to av de mest spennende nye oppdrettsartene, Norsk Ishavsrøye og Norsk Kveite.

Ishavsrøye er forøvrig en ekte nordnorsk råvare som har vært i oppdrett siden slutten av syttitallet. Næringen er liten, men kvalitetsbevisst, og har stor tro på produktet sitt. Det har også Hurtigruteselskapene, som nå har satt denne særegne nordnorske delikatessen på menyen sin.

Kontaktperson: Konsulent Nye Arter Mona Berg Hansen, tlf.77 60 33 46/ mobil 41 55 43 34.


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:27
Grillmat.Bananer.
Lavkarbo.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.