Jakter på lokalmat-skatter


Oppdatertdato: 2013-11-21 Tema: Lokalmat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Norgesgruppen


Lokalmatsalget her til lands steg i fjor med 8,4 prosent. NorgesGruppen ønsker å bidra til at den sterke veksten fortsetter.
- Målet vårt er at salget av lokalmat skal være minst 2-5 prosent mer enn veksten i dagligvaremarkedet for øvrig, sier produktgruppesjef for lokalmat og spesialiteter i NorgesGruppen, Eivind Haalien.
For å nå den ambisiøse målsettingen har NorgesGruppen startet reisen på jakt etter lokale kvalitetsvarer. Haalien tar sammen med gode, lokale krefter ute i regionene, for seg fylke etter fylke, besøker, smaker seg fram til og kartlegger lokale samarbeidspartnere. Hensikten er å få lokale varer tydelig frem i hver enkelt region, og gjennom dette gi kunden mangfold, stolthet og matglede.

- Våre butikker er en viktig del av mange lokalsamfunn landet rundt. Lokalmat gir konkurransekraft, lokal forankring og lokal verdiskapning, sier han.
I dag går NorgesGruppens årlige lokalmatseminar av stabelen i Valdres. Her vil Haalien fortelle om noen av sine lokalmatreiser og dra frem flere eksempler som finnes i NorgesGruppens sortiment. Telemarks-is fra Nordigard Bjørge og Bufarost fra Wangensten/Valdres Ost er to av disse.

- Det er mange fantastiske historier der ute. De kjennetegnes av engasjement, hjertevarme og kvalitet. Det handler om skaperkraft og lokalt engasjement, sier Haalien.
MENY/ULTRA sine beste fagfolk, MENY-lauget, jobber bevisst med å løfte de beste lokalmatprodusentene inn i hyllene i sine butikker. I SPAR/EUROSPARs nye profil blir lokalmat godt ivaretatt, og i løpet av 2014 vil kjeden ha om lag hundre butikker med egen lokalmatdisk. I alle Joker-butikker finner du mat fra Tind spekemat, Epleblomsten og Rørosbakeren.

- Vi ønsker å bidra til at flere lokale leverandører kan bli regionale eller nasjonale. Vi vil ha med oss både små, mellomstore og store ambisjoner på laget. Den spennende reisen på jakt etter lokalmat-skatter fortsetter, sier Haalien.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2803
Norsk mat.Lapskaus.
Rask mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.