
Fjordland har kommet med en ny serie med retter som skal være sunnere enn de andre. Serien består av 5 retter pr dags
dato, og jeg har prøvd 2 av dem.
Disse rettene har og nøkkelhullsmerket som er så i skuddet akkurat nå. Dvs at de er sunnere enn tilsvarende retter. Men
om de er sunnere er greit, men smaker de godt da?
De 5 nye rettene
Alle rettene har jeg lagt inn i matvareguiden, slik at dere kan sammenlikne de med andre feks. Bare søk etter fjordland
på www.matvareguiden.no.
Men her er en oversikt over rettene:
- Indisk kylling- og linsesuppe med chili & koriander
- Kyllingfilet i tomatsaus med linser & blomkål
- Laks med urte-yoghurt, byggris & blomkål
- Kyllingfilet med ratatouille & naturris
- Torsk i paprikasaus med potet- og kikertpuré & brokkoli
--Sakset fra fjordland sine nettsider----
Vår filosofi
- Sunt – Rettene er komponert slik at de får Nøkkelhullsmerket; de har mye grønnsaker, lite salt og fett, men er rike
på proteiner og fiber
- Skikkelig – Vi har brukt rene råvarer av beste kvalitet og satt sammen skikkelige middager
- Enkelt – Vi gjør det enkelt for deg å velge sunt, og maten er enkel og rask å tilberede
- God smak – Vi har valgt varierte og spennende ingredienser som får frem de gode smakene
Vi vet du er opptatt av hva du spiser og at helse og sunnhet er viktig for deg. Det er det for oss også! Derfor har vi
lyttet til ønsker fra både dere som spiser ferdigmat fra før, og dere som ikke synes dette er noe for dere. Resultatet
er sunne, spennende og gode ferdigretter som du kan nyte med god samvittighet.
Alle middagene vi tilbyr, er skikkelige, sunne og velsmakende. Våre kokker har benyttet rene råvarer og fått frem
spennende smaker.
Vi stiller like høye krav til kvalitet på maten som deg. Alle våre retter lages av Fjordland, Norges største og mest
kjente leverandør av ferske ferdigretter. Maten produseres på Jæren utenfor Stavanger. Alle produktene i serien har
nøkkelhullsmerke, myndighetenes merke for sunne produkter.
Vi har rett og slett gjort det lettere for deg å velge noe som er både sunt og godt når du har lite tid til å lage mat.
Kyllingfilet i tomatsaus med linser & blomkål
Av de 2 jeg prøvde var dette den desidert beste for min smak. Særlig kyllingfileten er god.
Etter min mening har alltid kjøtt og fisk i Fjordland sine retter hatt god smak, men problemet kommer når det gjelder
tilbehør. Grønnsaker som i dette tilfellet blomkål, blir ganske smakløst, men det kan ordnes med krydder.
Tomatsausen og linsene smakte rimelig greit, og linser er jo noe en normalt spiser sjeldent. Og særlig i vårt hus.
Grunnen til at kjøtt og fisk beholder smaken har vel noe med produksjonen å gjøre. Det er nok lettere å la disse beholde
smak enn feks grønnsaker i prosessen som Fjordland bruker. Men jeg ble mett og rimelig fornøyd.
Laks med urte-yoghurt, byggris & blomkål
Her er det likt som over, det er laksen som er desidert best, faktisk skikkelig god! Men her faller og blomkålen
igjennom. Urteyoghurt smakte godt, men byggris synes jeg ikke passet her, og de har en smak og konsistens jeg ikke er
fortrolig med. En annen ting er at byggrisen ikke blir som på bildet, tørr og lekker. Hos meg liknet den på havregrøt
kokt på vann, noe slimete med andre ord. Jeg har smakt byggris og hveteris i andre sammenhenger og de er mer delikate
da, men det er en egen smak som nok ikke alle liker.
Konklusjon
Jeg har bevisst brukt mine egne bilder her og da ser dere mer hvordan dette ser ut på tallerken. Det er ikke så lett å
anrette Fjordland sine retter, da posene er så varme og må klippes opp før de helles ut på tallerkene. Kanskje det hadde
vært penere om en la de i en skål først, og så anrettet.
Byggrisen ble og av en helt annen konsistens enn det ser ut på Fjordland sine bilder.
Men ser en bort fra dette, så er dette ikke så verst og egentlig ypperlig mat i en fei. Jeg selv bruker det ofte når jeg
skal på hytta alene og ikke gidder å lage mat etter lange skiturer.(Veldig greit med mikro på hytta).
Så jeg anbefaler Kyllingretten på det varmeste, men laksen kjøper jeg nok ikke igjen. Men det er jo 3 andre som kan
testes, og jeg kan komme tilbake til det senere. Og så lenge det blir hytteturer uten at kokken er med, så blir det
flere tester av disse.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1844