Jentefest. tømmermenn ingen adgang!


Oppdatertdato: 2005-02-18 Tema: Mathelse Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Midelfart & Co A/S


Det skravles og skåles rundt bordet, latteren henger løst og måltidet du brukte hele dagen på å tilberede betaler seg på snakkesalige tunger, tett fulgt av edle dråper premiert med terningkast seks i avisens vinguide. Kvelden er under full kontroll – det eneste du ikke har tenkt på er dagen-derpå…
Resultatet melder seg på utallige soverom morgenen etter; nok en gang våkner man opp med tømmermenn i senga, snarere enn en villig beiler – i verste fall våkner man opp med begge deler. Man føler seg med andre ord ikke akkurat som Jomfru Maria... Likevel er det nettopp til Jomfru Maria man bør gå for å få slutt på dagen-derpå-plager.

Stopper klager over dagen-derpå-plager

En tistel som er oppkalt etter Jomfru Maria har et stort navn å leve opp til, men det gjør da også mariatistelen. Den har medisinsk sett kommet mer og mer i søkelyset, men gjør seg også godt mot noe så vanlig som «god gammeldags» fyllesjuke. Det medisinsk aktive stoffet i mariatistel kalles silymarin. Silymarin stimulerer levercellenes antioksidant-aktivitet, og denne beskyttende virkningen har gjort silymarin til et av de viktigste midlene vi har for å behandle leverskader etter alkohol, medisiner og andre sterke løsemidler. Mariatistel hjelper til med å fjerne giftstoffer fra kroppen og har vært brukt som levermedisin i så mye som 2000 år.

LIV-Guard fra Nature´s Sunshine er et mariatistel-produkt, basert på standardisert ekstrakt, med garantert innhold av 80% silymarin per kapsel. Silymarinet i mariatistel synes å være det mest virkningsfulle naturproduktet som finnes både for å forhindre skade på leveren og for å reparere en skadet lever.

LIV-Guard er et must for alle «dans, dans, dans oppå bordet-mennesker», som faller ned dagen-derpå. Det er godt for leveren og vil hjelpe til med å få giftstoffene raskere ut av kroppen, slik at man føler seg bedre dagen etter.

LIV-Guard selges i helsekostforretninger, veil. utslagspris: 199,-.
Ta 2 kapsler før festen og 2 kapsler morgenen etter.

Visste du at…

  • Et sagn fra middelalderen sier at noen dråper av Jomfru Marias brystmelk falt ned på de store bladene og farget nervene hvite. På engelsk kalles da også planten for Milk Thistle. Plantens vitenskapelig navn er Silybum marianum, så Maria-navnet finner vi igjen også her.
  • Et tysk legemiddelfirma har laget et silymarin-preparat som kan gis intravenøst ved alvorlige leverforgiftninger, som for eksempel etter inntak av hvit fluesopp.
  • Det medisinske navnet for «tømmermenn» er veisalgia, fra norske kveis («å ha mark i hodet») og greske algia (smerte).
  • Du blir fortere full av alt som sprudler. Boblene i champagne får alkoholen til å gå fortere i blodstrømmen. Av samme grunn bør man unngå drinker med kullsyre.


Kilder: Biolog Rolv Hjelmstad og lege Bernt Rognlien

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:524
Grillmat.Kjøttdeig.
Lapskaus.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.