JOZO Salt gir 50 øre til havet


Oppdatertdato: 2008-03-05 Tema: Tilbehør Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Jozo


Å ha rene hav er livsviktig for havets innbyggere – og også for å generere riktig rent og bra salt. JOZO starter nå en kampanje for å bevare havmiljøet. For hver pakke JOZO Havsalt som selges, går 50 øre direkte ned i havet igjen, via Norges Naturvernforbund og i samarbeide med Atlanterhavsparken.

Overfisking, overgjødsling, for høy utnyttelse, miljøødeleggelser og klimaforandringer – truslene mot havet er mange. Med initiativet om å gi tilbake en sum penger til havet vil JOZO belyse hvor viktig det er at vi holder våre hav rene og hva vi selv kan gjøre for å hjelpe til.

Havsalt er et naturprodukt som kommer fra havet så for oss er havmiljøet viktig i dobbelt forstand. Selvfølgelig for å bevare alle de dyreartene som finnes der, men også for at havet er vårt lager. Det er bare i rene hav som vi kan utvinne riktig rent og bra havsalt, sier Otto Sundvoll, Markedssjef for JOZO Salt.

JOZO lar, under kampanjeperioden, 50 øre per solgt forpakning JOZO Havsalt gå tilbake til havet, via et samarbeidsprosjekt med Norges Naturvernforbund og Atlanterhavsparken. Den totale summen avgjøres helt og fullt av hvor mye havsalt som selges under perioden. Pengene anvendes til Norges Naturvernforbunds arbeide for å minske truslene mot det marine livet samt å spre kunnskap om hvor viktig det er å bevare havmiljøet.
Blant annet kommer en utstilling, ”Sammen for havmiljøet”, til å bli satt opp på Atlanterhavsparken på Tueneset i Ålesund. Denne planlegges å være ferdig til sommeren 2008.

Utstillingen kommer til å informere om hvilke muligheter og problemer det finnes for livet i havet og hvilke miljøfaktorer som kan ligge bak. Vi ser frem til å spre kunnskap om vårt havmiljø på denne måten sammen med JOZO, sier Tor Erik Standal på Atlanterhavsparken.

Prosjektet skal også se til at allmennheten gis gode tips og forslag om hva de selv kan gjøre for å påvirke havmiljøet i riktig retning.

Kampanjen pågår fra februar til og med november 2008 og omfatter:
• JOZO Gourmet Havsalt 300 g
• JOZO Havsalt Grovt 500 g
• JOZO Havsalt Natriumredusert 450 g beriket med jod

OM JOZO SALT

JOZO Salt er et av Norges mest velkjente varemerker. Når man kjøper JOZO Salt vet man at man får et salt av høyeste kvalitet og næringsmiddelsikkerhet. Navnet i seg selv – JOZO – kommer fra den hollandske forkortningen av jodsalt. Firmaet bakom JOZO Salt er Akzo Nobel Salt A/S som i sin tur eies av Akzo Nobel, et internasjonalt Fortune 500-foretak, notert på Euronext Amsterdam. Konsernet er også ledende innen kjemibransjen på Dow Jones Sustainability Indexes og finnes med på FTSE4Good Index. Akzo Nobel har ca. 43 000 medarbeidere og er virksom i over 80 land og en omsetning på NOK 100 milliarder (2006). Akzo Nobel Salt har saltfabrikker i Danmark og Nederland.
For mer informasjon, besøk www.akzonobelsalt.com, www.gourmetsalt.no

OM ATLANTERHAVSPARKEN

Atlanterhavsparken på Tueneset, ca. 3,5 km vest for Ålesund sentrum, tilbyr deg nærmere 4000 kvm. publikums- og utstillingsareal samt 6000 kvm. uteareal med fiskeplasser, turstier, badeplasser og fine dykkområder. Utstillingsarealet omfatter 11 større landskapsakvarier, deriblant 2 åpne kontaktbasseng, 2 aktivitetsbasseng, 1 dypvannsutstilling og flere mindre akvarier som til sammen gir et representativt utsnitt av livet under vann langs Norskekysten og i det nordlige Atlanterhav.
Dykkershow i den store Atlanterhavstanken (nesten 4 mill. liter saltvann) er en spektakulær opplevelse.

Vil du vite mer, besøk www.atlanterhavsparken.no

OM NORGES NATURVERNFORBUND

Norges Naturvernforbund ble grunnlagt i 1914 og er Norges eldste og største natur- og miljøorganisasjon. Norges Naturvernforbund er et redskap for deg og alle andre som synes at natur og miljø er viktig. Norges Naturvernforbund jobber med alle de viktigste truslene mot livet i havet både sentralt og gjennom lokal- og fylkeslag. I over 20 år har vi hatt eget fiskerisekretariat som jobber for en bedre forvaltning av fiskeressursene og mot ulovlig fiske. Vi har også avdekket giftutslipp i havner og andre kystområder og fått myndighetene til å stoppe utslipp, og starte en plan for å rydde opp i gift fra tidligere tider som er avleiret i havbunnen. Naturvernforbundet driver i tillegg et utstrakt internasjonalt samarbeid, ikke minst med miljø- og fiskeriorganisasjoner i den tredje verden.
Vil du vite mer, besøk www.naturvern.no

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1285
Norsk mat.Kjøttkaker.
Brownies.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.