Juicegigant satser friskt på det norske markedet


Oppdatertdato: 2012-03-07 Tema: Frukt Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Slager


Nordens største juiceprodusent satser nå for fullt i Norge med suksessjuicen God Morgon. God Morgon er en sunn og fornuftig juice uten tilsatt sukker og med en praktisk forpakning på 1,75L. Juicen er blant de aller mest foretrukne i Sverige, Danmark og Finland på grunn av smak og pris. God Morgon lanserer to nye smaker i Norge i februar – Eple og Appelsin Rød Grape.

Undersøkelser viser at:

  • Nordmenn drikker mest juice i Norden per innbygger
  • Smak er det viktigste argumentet for kjøp av juice

Nordmenn elsker juice

Nordmenn drikker mest juice sammenlignet med våre nordiske naboland. En undersøkelse fra 2011 gjennomført av analyseselskapet Canadean, viser at vi i Norge drikker 30 liter juice i året per innbygger, mens de i Sverige, Danmark og Finland drikker henholdsvis 24, 21 og 20 liter per innbygger. Norges juicekonsum har også økt med 100%, fra et konsum på 15 liter per innbygger målt sent på 80-tallet.

«Vi er veldig spente og har store forhåpninger når vi nå lanserer ny smaker av God Morgon på det norske markedet. Juicen har blitt veldig godt mottatt i de andre Nordiske landene, og er nå blant de mest foretrukne merkene. Vi håper vi kan bidra til å gi også nordmenn en god start på dagen med en juice som er god på smak, helt uten tilsatt sukker og kommer i en praktisk og delikat forpakning», sier Sara Götesson, markedssjef for God Morgon i Norge.

Smak er viktigst

En undersøkelse gjennomført av Yougov i 2011 viser at smaken er det absolutt viktigste når norske forbrukere kjøper juice - hele 62% rangerer dette høyest. 52% mener det er viktig at juicen består av 100% frukt, 39% mener det er viktig at juicen ikke er tilsatt sukker og 33% mener prisen er en viktig parameter for kjøp.

Appelsin med og uten fruktkjøtt, eple og rød grapefrukt med appelsin er de fire smakene som vil bli å finne i Norske dagligvarehyller* fra og med februar. God Morgon Appelsin vant i 2010 en smakstest utført av Carat, sammenlignet med etablert juice i det norske markedet. Alle de fire smakene er kun basert på frukt og er helt uten tilsatt sukker.

Lansering

Rynkeby Foods som er eid av Arla Foods, ruller ut lanseringen av God Morgons nye smaker på det norske markedet i februar. God Morgon kommer da i fire friske smaksvarianter og skal gi nordmenn en god start på morgenen.

Rynkeby Foods, etablert i 1934 i Danmark, er Nordens største juicebedrift med store markedsandeler i Sverige, Danmark og Finland. God Morgon ble lansert på slutten av 70-tallet i Sverige og er nå den nest mest solgte juicen i landet. I 2011 ble God Morgon lansert i Finland med stor suksess, og i 2012 satser Rynkeby Foods for fullt med God Morgen i Norge.

Visste du at…

  • dersom det står juice på pakningen, kan du være sikker på at den inneholder kun fruktjuice uten tilsatt sukker
  • 1kilo appelsin gir ca. 0.55kilo ren juice
  • et appelsintre bærer frukt i 20-25 år og kan høstes mellom 1 og 3 ganger i året
  • at det drikkes 30 millioner liter God Morgon i Sverige hvert år
  • God Morgon Eple er like god kald som oppvarmet. Forsøk oppvarmet med litt kanel på toppen

Tilgjengelighet og pris

*Juicen er allerede tilgjengelig i et tusentalls butikker, deriblant Kiwi, Spar og ICA til en veiledende pris på 29,90 for 1,75l.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2414


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.