Juledrikk nr. 1


Oppdatertdato: 2012-12-15 Tema: Julens_drikke Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Stabburet


I førjulstiden drikker vi nordmenn til sammen nesten 10 millioner glass med gløgg, og det er Stabburets Tomtegløgg som er mest populær.
90 prosent av Norges befolkning drikker gløgg i adventstiden, og hvert år går det med nesten 2 millioner liter ferdig blandet drikke.
–Når det er kaldt og mørkt ute, samles vi hjemme for å drikke gløgg sammen med gode venner og familie. Jul og gløgg hører sammen, og Tomtegløgg er juledrikk nummer 1, sier produktansvarlig Torhild Nornes Hove i Stabburet
I år sender Stabburet for første gang en egen reklamefilm for Tomtegløgg med motivene fra årets store julefilm, Reisen til julestjernen. Den skal gi alle en god julestemning.

For enhver smak

Tomtegløgg kommer i ulike varianter; den originale versjonen fra 1969 i liten og stor flaske, en ekstra krydret versjon og en lys variant som skal blandes med vann, eplejuice eller hvitvin.

–Tomtegløgg har smaker som passer for enhver, men de aller fleste velger den originale Tomtegløggen og drikker den gjerne sammen med ferdige hakkede mandler og nøtter, sier hun.

Om gløgg

* Gløgg er den skandinaviske varianten av “mulled wine” eller “glühwein”; varm, krydret vin. Denne vinterdrikken har en lang historie, helt tilbake til tidlig middelalder. Den gang kalte man drikken for «Ypocras» eller «Hipocris» etter den greske legen Hippocrates. I det nittende århundre ble glühwein med mandler og rosiner en svært populær drikk i Europa, og er det som vi i dag kjenner som gløgg.

* Det var laboratoriesjefen ved Tomten, Arne Bingen, som var med på å utvikle oppskriften til Tomtegløgg som hadde salgsstart i 1969. Etter tre-fire justeringer kom han frem til den riktige blandingen. Oppskriften fra 1960-tallet er en godt bevart hemmelighet, men gløggen inneholder en kombinasjon av masse godt julekrydder.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2588
Info.Produkttester.
Studentmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.