Julekonfekten


Oppdatertdato: 2023-12-04 Tema: Godteri Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Alf Børjesson, melk.no


Julekonfekt hører og med til julebaksten. Men det er vel noe av det som forsvinner først, særlig når man har unger i huset. Det er mye godt en kan lage og her er flere forslag til dette. En marsipan oppskrift er også med, og da kan man lage mange varianter av marsipan godteri.

Marsipan

1/2 kg mandler
1/2 kg melis
1/2 - 1 eggehvite
1 ts sitronsaft

Skåld mandlene. La de helst tørke noen dager. Mandlene males 2 ganger - siste gang med melis. Bland inn eggehvite/sitonsaft til en fast masse.

Punsjboller

100 g mørk kokesjokolade
2 ss mørk rom eller kaffe
noen dråper romessens
25 g mykt smør
1 eggeplomme
100 g malte mandler
100 g kakesmuler/kjekssmuler
50 g sjokoladekrymmel

Smelt sjokoladen i rom og rør inn smør og eggeplommene. Ha i malte mandler og kakesmuler. Bland godt sammen.

Form deigen til kuler og trill dem i sjokoladepynten. Sett kaldt.

Kokosboller

5 dl farin
2 dl vann

9 plater gelatin
1ss vaniljesukker

1 pl. Kokesjokolade
1/2 pk. Delfafett
kokosmasse

Kok opp sukker og vann. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i noen minutter. Smelt gelatinen i vannbad. Bland den smeltede gelatinen og vaniljesukker i sukkervannet. Avkjøl noe. Pisk til massen er helt stiv. Sett boller på bakepapir med skje. La dem stå i ca. 12 timer. Smelt kokesjokolade og delfafett i en skål, ha kokos i en annen skål. Dypp bollene først i sjokolade, deretter i kokos. Sett dem på papir,og la sjokoladen stivne.

Peppermyntekuler

500 g melis
1/2 ts tragantpulver (fås på apotek)
1 eggehvite
10 dråper peppermynteolje

Glasur:
1 plate kokesjokolade
50 g kokosfett

1. Sikt sammen melis og tragant. Visp eggehviten stiv og drypp i peppermynteolje. Bland eggehviten med melis og elt deigen smidig.
2. Form deigen til en pølse som deles i jevne biter og trilles til kuler.
3. Smelt sjokolade og kokosfett i vannbad. Stikk en pinne i hver kule og dypp i sjokoladeglasuren. La kulene stivne på et kaldt sted og oppbevar dem i tett glass eller boks, helst i kjøleskapet.

Sjokoladekarameller

4 dl sukker
1 dl sirup
3/4 dl brunt sukker
3/4 dl kakao
2,5 dl fløte
1 ss vaniljesukker
1 ss smør
75 g hakkede nøtter

Bland alt unntatt smør og nøtter i en liten tykkbunnet gryte. La det småkoke til massen er seig og tykk. Hell en dråpe i kaldt vann og se om den blir stiv. Ta gryten av varmen og tilsett smør og hakkede nøtter. Helles ut på en godt smurt plate og avkjøles litt. Skjær så ut små firkanter og pakk de inn i papir.

Annonse



Kokosbiter 2


Prøv også Kokosbiter 2.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 17.12.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

50 g smør
1 dl Sukker
2 dl kremfløte
200 g kokosmasse

Trekk
200 g lys sjokolade
25 g kokosfett



Fremgangsmåte

Bland smør, sukker og fløte i en gryte og kok i 5 minutter. Tilsett kokosmasse. Hell massen ut på bakepapir og sett den kaldt.
Skjær ut små biter.

Smelt sjokolade og olje i vannbad eller på lav effekt i mikrobølgeovn. Dypp kokosbitene i sjokoladen og la dem stivne på et nytt ark bakepapir.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 531,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 43,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Baileys kuler


Prøv også Baileys kuler.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 05.03.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Ukjent Fotograf

Ingredienser

200 g marsipan masse
1/2 dl baileys
Mørk kokesjokolade
O'boy



Fremgangsmåte

Elt marsipan og baileys godt sammen. Evt smak til med mer likør. Trill ut kuler som glaseres i smeltet sjokolade. Trilles i sjokoladepulver mens de er fuktige.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 473,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Gammeldags julemarsipan


Prøv også Gammeldags julemarsipan.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 15.12.2008
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

1 dl kremfløte
1/2 dl hvetemel
50 g mandler
300 g Melis med valgfri smak


Rett og slett skikkelig hjemmelagd marsipan.


Fremgangsmåte

Kok opp fløte og mel mens du rører godt. La det avkjøle. Skåld og finmal mandlene. Bland dem med melgrøten. Elt inn melis til det blir en smidig masse.

Form marsipanen til figurer, brød med fyll eller fylte sjokolader.

Forslag til fylte sjokolader:

1. Ta en halv porsjon marsipan og smak til med 5 ss rom. Del marsipanen i 40 biter, som rulles til kuler. Legg en halv valnøtt på hver kule. Dypp kulene i smeltet sjokolade.

2. Ta en halv porsjon marsipan og del den i 40 biter. Trykk bitene flate, legg en liten bit nougat på og rull marsipanen rundt. Dypp bitene i smeltet sjokolade.

3. Ta en tredel av en porsjon marsipan og bland den med finhakket, tørket frukt. Rull små kuler, som dyppes i smeltet sjokolade. Pynt med tynne strimler appelsinskall.

4. Ta en tredel av en porsjon marsipan og rull den til små kuler. Dypp kulene i smeltet sjokolade. Pynt med kakepynt.

5. Ta en tredel av en porsjon med marsipan og tilsett 3 ss likør. Form marsipanen til trekanter og dypp dem i smeltet, mørk sjokolade. Pynt med kakepynt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 408,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 68,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,43.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Romkuler.

Romkuler


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.09.2002
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kakemonsen

Ingredienser

125 gr små havregryn
50 gr smeltet margarin
75 gr sukker
25-35 gr kakao
2 ss vin (kirsebærvin e.l.)
1 ss romessens.

kokosmel



Fremgangsmåte

Kjempegode!

Slik gjør du
Bland alt bortsett fra kokosmel godt sammen. Sett deigen i kjøleskapet i 1 time.

Rulles deretter i små kuler og kokosmasse.
Spesielle egenskaper
Skal ikke i stekeovn, Uten egg

Kilde:
Heidi

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 429,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,52.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Punsjboller.

Punsjboller


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 24.04.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

100 g mørk kokesjokolade
2 ss mørk rom eller kaffe
noen dråper romessens
25 g mykt smør
1 eggeplomme
100 g malte mandler
100 g kakesmuler/kjekssmuler
50 g sjokoladekrymmel



Fremgangsmåte

Smelt sjokoladen i rom og rør inn smør og eggeplommene. Ha i malte mandler og kakesmuler. Bland godt sammen.

Form deigen til kuler og trill dem i sjokoladepynten. Sett kaldt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 492,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 33,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,9.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Limekarameller.

Limekarameller


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 05.11.2013
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

100 g smør
2 dl kremfløte
1 dl lys sirup
1 ts vaniljesukker
revet skall av 2 lime


Hjemmelagde karameller smaker best.


Fremgangsmåte

Søte og syrlige karameller. Skallet fra en sitron kan erstatte limeskallet. Massen blir veldig varm når den koker, - voksne må ha ansvaret.

Smelt smøret i en tykkbunnet, vid kjele. Tilsett fløte, sirup og vaniljesukker. Kok uten lokk, rør om av og til inntil røren holder dråpeprøven ( ha en dråpe av røren i kaldt vann og du skal kunne lage en klump av den).
Hell røren i en langpanne med bakepapir, ca. 20 x 30 cm. Avkjøle massen. Klipp eller skjær karamellene.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 331,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,45.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fløtekarameller.

Fløtekarameller


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 03.04.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Elbjørg Pettersen
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

2,5 dl fløte
3 dl sukker
1 ss sirup
1 ss smør
1 ss vaniljesukker



Fremgangsmåte

Kok fløte og sukker til massen tykner. Tilsett det andre.
La det småkoke til massen er seig og tykk. Hell en dråpe i kaldt vann og se om den blir stiv.
Helles ut på en godt smurt plate og avkjøles litt. Skjær så ut små firkanter og pakk de inn i papir.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 383,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 51,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,04.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladekarameller 5.

Sjokoladekarameller 5


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 20.01.2009
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

1 dl kremfløte
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 dl Dansukker Sukker
1 ss kakao
folie


Hjemmelagde sjokoladekarameller hører julen til, men smaker selvsagt uimotståelig godt året rundt. Ta en enkel kuletest for å sjekke at sjokoladekaramellene får riktig konsistens


Fremgangsmåte

Bland kremfløte, sirup, sukker og kakao i en stor glassbolle. Sett i mikrobølgeovn på full effekt (700 W) i 5 minutter. Rør rundt og kok i ytterligere 2 minutter på full effekt.

Tøm massen over på smurt folie. La sjokoladekaramellen avkjøles. Klipp i biter og pakk inn i cellofan.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 344,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,31.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladeboller med kokos.

Sjokoladeboller med kokos


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 05.04.2019
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Axa
Bildet er tatt av Axa

Ingredienser

3 dl AXA Store Havregryn
100 g romtemperert smør eller margarin
1 dl strøsukker
2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
2 ss kald kaffe

Garnering:
Havregryn, perlesukker eller kokos


Hva smaker vel bedre enn hjemmelagde sjokoladeboller med kokos? Sykt enkelt å blande sammen og spise, og en garantert hit blant både store og små!


Fremgangsmåte

1. Rør matfett og sukker luftig. Tilsett resten av ingrediensene og arbeid sammen til en deig.

2. Form små boller og rull dem i havregryn, perlesukker eller kokos.

3. Sett dem kaldt for å stivne.

Tips:
Riv eller hakk litt sjokolade i røren og få ekstra gode sjokoladeboller.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 462,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:471
Jakt og viltretter.Dressinger.
Grønnsaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.