Julemat på Sjøhuset...


Oppdatertdato: 2007-12-14 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


og en hyllest til en tallerken Multefragilité.

Etter mye jobbing og lange dager med juleforberedelser var vi nødt til å ha en liten oppkvikker i julestria med god mat og drikke.
Valget falt på Restaurant Sjøhuset i Kristiansand hvor vi samtidig jo kunne teste julemenyen. Men det skulle vise seg at når kvelden kom, var det en dessert som undertegnede falt fullstendig for.

Sjøhuset

Restauranten har vi besøkt før og vi kjenner de ansatte og derfor gir vi ikke noen vanlig vurdering denne gangen, selv om desserten står til den sterkeste sekseren jeg noen sinne har smakt.
Restauranten ligger like ved bryggekanten i Kristiansand, er varm og lun i vintermørket med fin stemning og en varmende peis. Det er god plass mellom bordene, mange usjenerte områder og godt å sitte. Og det er viktig syns vi, at en ikke sitter oppå naboen, samt kan snakke usjenert.

Besøket

Vi var denne gangen 3 stk som spiste og kunne derfor teste både pinnekjøtt, lutefisk og ribbe. Og siden bilen var plassert hjemme ble det både øl og dram, men ikke så mye at det gikk utover dømmekraften og smakssansene.
Nå før jul har Sjøhuset en julemeny som så mange andre, med de tradisjonelle rettene samt noen med en ny vri. Nå var pinnekjøttet og lutefisken veldig tradisjonellt tilberedt, og av den beste kvaliteten. Lutefisken var fast og flakete som den bør være, pinnekjøttet med mye smak og det rette tilbehøret, og mer enn nok.
Ribba som undertegnede spiste var utradisjonellt øl og soyaglasert med grønnsaker og sky. Og var nok den kjedeligste retten vi spiste. Ikke ett valg for de som ønsker sprø svor. Men smaken i kjøttet var der og det var nok mat, som en kan se på bildene også.
Rettene ble servert med tradisjonelle poteter og stekte potetbåter som var virkelig gode, og som gjorde at det nesten ikke var plass til dessert.

Men dessert ble det...

Og det var nå kveldens åpenbaring fant sted. Vi begynte å lese dessertmenyen og undertegnede hadde etter hemmelig innside informasjon blitt anbefalt å prøve Multefragilité. Dette hadde jeg aldri hørt om før og etter oppslag på internett finner jeg ut at fragilité er en slags lagkake med krem, men med multer er ukjent bortsett fra sjøhuset sine nettsider.
Nå skal det røpes at undertegnede er glad i desserter av den søte sorten og dette var desidert av den typen.
Mine 2 bord venner/venninner bestilte sjokoladefondant og husets lille fristelse som er sorbet kuler. Begge disse smakte utmerket og særlig sorbeten som er hjemmelagd har virkelig fine smaker. Blodappelsin og solbær.
Fondanten er akkurat passe flytende og mektig.
Men den ultimate var min egen dessert, Multefragilité. Dette var ett slags kakestykke med gratinerte multer ved siden av. Etter menyen å dømme er det..Sitat Marsipanbakverk fylt med multekrem. Serveres med akevittmarinerte multer
Og her kommer kicket mitt inn, dette er den beste desserten jeg noensinne har smakt. Denne kombinasjonen av marsipan, multekrem, kake, multer og akevittsmak er sinnsyk god. Og etter noen år i bransjen med restaurantbesøk over hele Sør Norge, samt deler av Europa så er dommen klar for oss søtmonser:
Besøk Sjøhuset i Kristiansand. Bestill noe mat men husk Multefragilité til dessert. Jeg vet ikke hvor lenge denne fins på menyen og derfor haster det. Dette er en av de 100 rettene du bør ha smakt før man vandrer til andre jaktmarker.

Takk til personalet

Og her vil jeg selvfølgelig først takke Stian som jeg fant ut var mesteren bak desserten, men og Elisabeth for nydelige anretninger på tallerkner. Og så alle de andre som Kjetil og Kjetil (spurven), Trond, Mikael og servitørene som alltid smiler og holder en uformell, koselig tone.
Sjøhuset er ikke noe billig plass og det koster å være kar, men av og til er det verdt det. Og det må og tilføyes at det fins andre retter på menyen nå i jula som kan være verd å prøve. Særlig kalvemedaljong som blir anbefalt av andre.

Så kos dere med bilder av herlighetene under her (unntatt lutefisken da bildet ikke ble noe bra):

Flere bilder


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1241
Info.Produkttester.
Hverdagsmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.