Juleølet er klart


Oppdatertdato: 2008-11-26 Tema: Øl Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Nå er juleølet fra Aass Bryggeri klart i butikk- og polhyllene. Årets utvalg består både av gamle favoritter og nykommere.

Årets nyheter fra Aass Bryggeri består av Aass Juleøl 0,5, som er et mørk og undergjæret øl, Aass Gourmet Jule Ale, som er et overgjæret øl med dyp kobberfarge og ikke minst sterkølet Aass Juleøl Premium 9 %.

Balansert smaksbilde

Bryggerimester Rune Skuland trekker spesielt frem sistenevnte som en spennende variant til julematen.

- Juleøl Premium er et sesongøl hvor vi har benyttet oss av noen av de beste råvarene våre for å lage et øl litt utenom det vanlige. Vi har benyttet oss av flere spesialmalt-, bayermalt- og karamellmalt-varianter i brygget. Hele seks forskjellige maltsorter er benyttet for å få frem den rette smakskarakteren på ølet, sier han.
I tillegg er ølet brygget med bryggeriets fremste bitter- og aromahumler, for å få et balansert smaksbilde mellom maltets sødme og fylde og humlens aroma.

OVERSIKT OVER AASS JULEØL


Sterkøl - Klasse F+GAass Juleøl Premium 9 % Nyhet

Fargen er mørk brun. Svært rik maltduft med aromaer av julens krydder. Fyldig smak med noe sødmepreget anslag av mørk sjokolade. Avsluttes med en behagelig bitterhet.
Servingstemp: 10-12 grader.

Aass Juleøl 6,5 %

Et mørkt ravfarget undergjæret øl. Rik og harmonisk duft av brent karamell, krydder og mørk sjokolade. Smaken følger opp med et bløtt skum, stor fylde og deilig sødme. Lang ettersmak.
Serveringstemp: 14 grader.

Øl – Klasse D


Aass Juleøl 0,33

Et mørkt rødgyllent undergjæret øl. Ren og flott aroma av brent karamell, honning, krydder og malt. Smaken er fyldig med fin sødme og middels bitterhet i ettersmaken.
Serveringstemp: 10–12 grader.

Aass Juleøl 0,5 boks Nyhet

Et mørkt rødgyllent undergjæret øl. Ren aroma av brent karamell, honning, krydder og malt. Smaken er fyldig med fin sødme og middels bitterhet i ettersmaken. Nyheten er at denne nå kommer på 0,5-liters boks og at designet er nytt.
Serveringstemp: 10-12 grader.

Lundetangen Juleøl 0,33

Et mørkt gyllent undergjæret øl. Sødmefylt og krydret duft med innslag av brent karamell og nøtter. Smaken er fyldig og med en god avstemt bitterhet i ettersmaken.
Serveringstemp: 10-12 grader.

Aass Gourmet Jule Ale Nyhet

Et overgjæret øl med dyp kobberfarge. Preget av julens aromaer. Et fyldig øl med god balanse mellom sødme og bitterhet. Lang ettersmak. Aass Gourmet Jule Ale er pakket i en ny kurvløsning.
Serveringstemp: 10–12 grader.

Alkoholfritt øl – Klasse A


Aass JuleUten

Et gyldenbrunt alkoholfritt øl med svært god smak, til tross for fravær av alkohol. Innslaget av karamell gir ølet en fin sødme som passer utmerket til julens retter.
Serveringstemp: 8 grader.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1453
Grillmat.Hverdagsmat.
Rask mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.