Kårer Norges beste matprodukter


Oppdatertdato: 2014-09-11 Tema: Tradisjoner Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Hanasand Gård Kilder: PRM: Fra LMD


Chilimarmelade og 53 andre spennende matprodukter skal til delfinale på Matstreif-festivalen i Oslo. En fagjury skal smake seg gjennom produktene til Det norske måltid, og publikum får teste.
For syvende gang skal Det norske måltid finne frem til Norges beste matprodukter. Konkurransen er delt inn i åtte kategorier som fordeler seg på ferske og bearbeidede råvarer, med påmeldte fra hele landet. Delfinalen vil foregå på Matstreif fredag 12. og lørdag 13. september, der Det norske måltid har et eget telt. Her skal juryen sitte og smake seg gjennom de 54 produktene og nominere finalister.

Stolte av kvaliteten

- Det er flott å se at alle regionene er representert. Vi viser vei til det norske matfatet. Det er så mange dyktige produsenter som lager kvalitetsprodukter og vi er stolt av å kunne vise dem frem, sier prosjektleder Sigve Skretting.
Målet med konkurransen er å øke etterspørselen etter norsk mat og drikke, skape stolthet over norske råvarer og styrke omdømmet for norsk matproduksjon.

Gastronomisk Institutt kårer

I teltet kommer kokker fra Gastronomisk Institutt til å komponere småretter av produktene og råvarene som er representert, slik at publikum får mulighet til å smake på noen av kandidatene. Finalen i Det norske måltid blir under en stor matgalla, Årets Måltid, i Stavanger i januar 2015.

Matstreif er i år større enn noensinne og arrangeres på Aker Brygge og Tjuvholmen i tillegg til Rådhusplassen.

Se oversikt over de nominerte og les mer om det norske måltid

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2963
Norsk mat.Kjøttdeig.
Rask mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.