Kaffe lindrer smerte ved trening


Oppdatertdato: 2012-02-03 Tema: Trening Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Moccamaster Kilder: Moccamaster


En studie gjennomført av forskere ved University of Illinois tyder på at koffein gjør at man blir mindre sensitiv for smerter i lårmusklene ved trening. Koffein virker nemlig på den delen av sentralnervesystemet som finnes i ryggsøylen, et område som er avgjørende når det gjelder behandling av smerte.
Forskerne delte inn 25 trente mannlige studenter i to grupper; en med kaffedrikkere, og en med deltakere som ikke vanligvis drakk kaffe. Undersøkelsen besto i at de skulle gjennomføre 30 minutters sykkeløkter med høy intensitet. En time før hver økt fikk studentene, som hadde fått instrukser om ikke å drikke noe koffeinholdig 24 timer i forveien, en pille. Ved den ene økten inneholdt pillen koffein tilsvarende 2-3 kopper kaffe, mens den neste gang var placebo. I forbindelse med begge øktene, rapporterte syklistene smerten de opplevde i lårmuskulaturen.

- Både de som var helt uerfarne med kaffedrikking, og de som drakk kaffe til vanlig, rapporterte om samme reduksjon i smerte i forbindelse med syklingen, etter å ha fått tilført koffein opplyser professor Robert Moti.

Om MOCCAMASTER

Moccamasters oppfinner Gerard C. Smit startet virksomheten hjemme i garasjen med en tydelig visjon om å skape en kaffetrakter som lager verdens beste kaffe. Han hadde som filosofi at produktene skulle være solide og varige, og 45 år etter at Moccamaster så dagens lys står denne filosofien fortsatt sentralt i produksjoneni: " Vi vil produsere et sikkert produkt som forbrukeren kan stole 100 % på til en hver tid. Vi vil arbeide for et bedre miljø gjennom produkter som er energieffektive og som har uvanlig lang levetid. Vi benytter gjenvinnings- og nedbrytbare materialer, og vi gir 5 års garanti ved eventuelle tekniske feil.”

Selv i dag håndlages hver eneste Moccamaster av 100 hundre medarbeidere hos Technivorm i Nederland, og det anvendes bare de beste tilgjengelige råmaterialer.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2384
Norsk mat.Vafler.
Kina.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.