Kalkun øker mer enn ribbe


Oppdatertdato: 2013-11-24 Tema: Jul Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Norgesgruppen


Det forventes et salg på mer enn 2500 tonn ribbe i NorgesGruppens butikker til jul i år, det er mer enn noen sinne. Likevel kan kalkunen med sine nærmere 1000 tonn skilte med størst vekst.

- Julen er veldig tradisjonell som sesong. Dette gjenspeiler i stor grad utvalget. Det som imidlertid er en tendens i tiden er det stadig økende kalkunsalget, særlig ferske kalkunprodukter er populært. At dette øker mer enn ribbe er historisk, sier kategorisjef Svein Bekkelund i NorgesGruppen.
Kalkunsalget totalt ligger an til å øke med over 18 prosent fra i fjor. For ribbas del er det også snakk om en økning, men 12 prosent overgår ikke kalkunen.

- Kalkunen kommer i mange spennende varianter, og kjedene våre har flere nyheter på gang. Hel kalkun, fersk og frosset kalkun, marinert kalkun, fileter, kundene våre skal ha valgmuligheter. Det er viktig for oss at våre kjeder tilbyr viktige tradisjonelle produkter til konkurransedyktige priser, men det er også viktig for oss å tilby nye produkter som gir forbrukerne variasjon og valgmuligheter.

Kvalitet til jul

Like viktig som tradisjoner, differensierende produkter og konkurransedyktige priser, er å tilby forbrukerne det beste. Når NorgesGruppens butikker snart bugner av deilig julemat, er kvalitet derfor mer enn et stikkord; det står i hovedsetet.

- Vi er opptatt av innhold og sammensetning og gjennomfører grundige tester før vi tilbyr produkter i sortimentet vårt. Det er viktig for oss at kundene skal føle seg trygge på å gjøre julehandelen sin i NorgesGruppens butikker, sier Bekkelund.

Visste du at...

Visste du at ferdigmatomsetningen i NorgesGruppen er 20 prosent høyere i november/desember, enn i en normal måned?
Visste du at det i desember omsettes sild for fire ganger mer enn i en normalmåned?
Visste du at det i de fire mest hektiske juleukene selges om lag 1850 tonn med egg i NorgesGruppens butikker?Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2805


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.