
Så var den der igjen da, denne januar måned. Den som hvert år ubønnhørlig følger etter jule- og nyttårsfeiring. Farvel presanger, julemat og latmannsliv. Velkommen vekkerklokke og ondskapsfulle nyttårsforsetter. Kanskje ikke like enkelt å forsone seg med akkurat dette - i hvertfall ikke for oss i det mer matglade segmentet av samfunnet.
Men fortvil ikke; selv om man stapper i seg mengder med god mat i romjula er det ikke dermed sagt at man ikke kan spise god mat utover i januar/nyåret. For eksempel er det fullt mulig å kose seg med god mat som i tillegg er mager og sunn. Kyllingkjøtt inneholder lite fett og passer til nær sagt alt av tilbehør. Perfekt når man ønsker å spise litt magrere men likevel godt.
Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt gir deg her noen enkle men velsmakende og magre oppskrifter, der kylling utgjør hovedingrediensen. Flere oppskrifter finner du på
http://www.matprat.no
Kyllinglår med rotgrønnsaker i appelsinsaus
2-3 porsjoner
4 grillede kyllinglår
1/2 kålrot
3-4 gulrøtter
1/2 sellerirot
evt. litt persillerot
2 1/2 dl appelsinjus
1/2 dl vann
1/2 dl soyasaus
2 ss smør
salt og pepper
hakket timian eller persille
I stekeovn ved 225 °C
Del grønnsakene i forholdsvis grove biter og brun dem i en stor stekepanne eller kjele med litt smør. Legg i kyllinglårene og ha i appelsinjus, vann, soyasaus og krydderurter. Ha over lokk og la det småkoke i 10-15 minutter. Ta av lokket og sett pannen i stekeovnen i ca. 5 minutter til skinnet på kyllingen blir sprøtt. Dryss over litt mer krydderurter rett før servering.
Tips: Det smaker godt med litt karripasta i, slik at retten blir mer spicy.
Kyllingfilet med eple og spekeskinke
3 porsjoner
4 kyllingfileter
1 ss olje
2 båter hakket hvitløk
2 ss sennep
1/2 pepper
1 eple
1 ss brunt sukker
4 skiver spekeskinke
I stekeovn ved 180 °C
Bland olje, hvitløk, sennep og pepper til en marinade. Legg kyllingfiletene i en plastpose og hell marinaden over. La det stå et par timer.
Del eplet i skiver, dryss over sukker og legg skivene i en smurt ildfast form. Surr spekeskinke rundt kyllingfiletene og legg dem over epleskivene. Stekes ca. 20 minutter. Serveres med kokt ris.
Kyllinglår med urter
3 porsjoner
6 rå kyllinglår
friske krydderurter
6 båter hvitløk
olje til pensling
salt og nykvernet pepper
I stekeovn ved 180 °C
Hakk urter og hvitløk og ha det under skinnet på kyllinglårene. Legg dem i en ildfast form, pensle med olje og dryss over salt og pepper. Stek lårene ca. 40 minutter.
Potetsalat:
400 g poteter
3 skiver sprøstekt spekeskinke
1 bt. vårløk
6 soltørkede tomater
60 g fetaost
ca. 1/2 pk. ruccula
1 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper
Kok potetene, avkjøl litt og del dem i skiver. Skjær vårløk i ringer og soltørkede tomater i to. Bland det sammen med resten av ingrediensene til potetsalaten. Dryss over salt og nykvernet pepper.
Server kyllinglårene med potetsalat og bakt tomat.
Varmt kyllingsmørbrød
1 porsjon
1 kyllingfilet
½ sellerirot
salt og pepper
1 skive rugbrød
½ tomat i skiver
2 ss grønne erter (frossen)
3 ringer rødløk
2 skiver magerost
1 ts pesto
et dryss med oregano
Stek kyllingfileten og selleriroten på middels varme. Dryss over salt og pepper og legg dem over på en skive rugbrød. Fordel tomatskiver, erter og løk over og legg på ost. Dryss over oregano og gratiner i ovn på 250 °C eller mikro til osten har smeltet. Lag en frisk salat ved siden av.
Søt avslutning
Lett is
1 porsjon
200 g frosne bringebær evt. annen frukt
1 egg
ca. 1,5 ss melis (etter smak)
Ha frosne bær eller frukt og melis i en matprosessor og kjør til frukten er knust. Ha i egg mens maskinen går. Kjør til en kremet konsistens på iskremen. Isen må spises med det samme.
Chicken Nirvana
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
28.03.2009Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
1 rødløk
1 rød eller gul paprika
1/2 squash
2 søtpoteter
2 tomater i biter
2 hvitløkbåter, finhakket
2 kyllingfileter i biter
1 glass Uncle Bens Sweet and Sour
1 ss tørkede urter (f. eks timian og rosmarin)
salt og kvernet pepper
Ovnsbakt kyllingfilet og grønnsakerFremgangsmåte
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Skjær alle grønnsakene i biter og legg dem sammen med kyllingbitene i en ildfast form (eller i stekepannen). Hell Sweet and Sour-sausen over og bland godt.
Dryss over urter, salt og pepper. Sett formen i stekeovnen og stek i ca. 20 minutter til kyllingbitene er gjennomstekt. Server med brød eller ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
71,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gresk kylling
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.11.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MatsidenBildet er tatt av
Magnus Thor MagnussonIngredienser
En stor rå kylling
2 - 3 ss olivenolje
halv sitron
3-4 ts oregano
2 ts salt
2-3 ts grovkvernet pepper
5-6 poteter skåret i kvarte båter
1 boks tomat
1 liten løk
1-2 fedd hvitløk
Fremgangsmåte
Del kyllingen i 6 (vinger, lår, bryst) legg den i en form smurt med olivenolje.
Pensle litt olje på kyllingen.
Legg potetbåter og løk skåret i båter rundt.
Hell over en boks tomat (hakkede eller hele tomater etter smak)
Dryss oregano, finskåret hvitløk og salt/pepper over.
Skvis sitron over til slutt (eller server sitronbåter ved siden av under servering)
La stå i 200 grader med aluminiumsfolie over 30 min. deretter ca. 30-45 min uten. midt i ovnen.
Denne retten trenger du bare servere brød til, f.eks. hvitløksbrød eller loff du baker selv med oregano og parmesan i deigen (ta en vanlig loffoppskrift og legg til krydder, formes som pariserloff og brytes ved bordet)..
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
85,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllinglår i kokosmelk med karri
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
10.12.2013Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
4 grillede kyllinglår
6-8 poteter (gjerne mandelpoteter) i tynne skiver
2 rødløk i skiver
1 boks hakkede tomater
1 boks kokosmelk
1/2 dl soyasaus
2-3 ts grønn karripasta
1 klype sukker
peanøtter
Grillede kyllinglår sammen med poteter, løk, tomater, kokosmelk, soyasaus og karripasta gir deg du hele middagen servert i én form. Smaken er utrolig spennende!Fremgangsmåte
I stekeovn ved 200 °C
Ha poteter, løk, tomater, kokosmelk, soyasaus og karripasta i en ildfast form. Bland alt godt.
Smak til med sukker som gir mer smak og sødme i tomatene. Legg kyllinglårene på toppen, ha over folie og stek i ovn i ca. 15 minutter. Øk temperaturen til 225 °C, ta av folien og dryss peanøtter over.
Stek videre 5-10 minutter til skinnet på kyllinglårene er sprøtt og potetskivene møre.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
106,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1012