Kanongod cognac


Oppdatertdato: 2004-12-05 Tema: Konjakk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Desken.no


Grunnlegger og eier Per Egil Jenssen og markedsdirektør Morten Adamssons (bildet) sterke røtter til Drøbak og Oscarsborg har bidratt til at Oscarsborg X.O. Cognac er blitt virkelighet.
Nå er Oscarsborg X.O. Cognac lansert. Cognacen er fremstilt av Jenssen Cognac og er en hyldest til festningsverket på Oscarsborg utenfor Drøbak og til forsvaret av Norge.

Det er mye følelser og engasjement som ligger bak ideen og utviklingen av cognacen. Både grunnlegger og eier av Jenssen Cognac, Per Egil Jenssen, og markedsdirektøren Morten Adamsson har sterke røtter i Drøbak og ville gjøre noe for markedsføringen av så vel Oscarsbor Festning som hadde 50.000 besøkende i fjor som for Drøbak.
Flasken er nå er å få kjøpt på Vinmonopolet og koster rett under 400 kroner, men før den kom så langt har den blant annet vært lagret på ulike fat på Jenssens gård i mellom 10 og 15 år.

Flasken – som minner om et prosjektil er omhyggelig valgt og rommer en halv liter pur glede. Den dufter av sviske og appelsin og har den karakteristiske lange ettersmaken som er så typisk for cognacer fra Grand Champagne hvor Jenssens vingård ligger nydelig til på en høyde. Cognacen er verken tilsatt sukker eller karamell, men er helt naturlig. Resultatet er blitt en cognac med ”trompet-smak”, smaken begynner litt forsiktig med karakterer trer stadig tydeligere frem etter hvert i motsetning til sukkertilsatte cognacer hvor duften kommer klart frem i begynnelsen men som raskt avtar.
Oscarsborg X.O. Cognac er hermed anbefalt både for forsvarsvenner og pasifister.

P.S: For den historieinteresserte er det kjekt å få med seg Oscarsborgs historie kort fortalt på etiketten på baksiden fra 1640 og frem til i dag.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:451
Slanking.Rask mat.
Hverdagsmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.