Kanonvekst for kjøttboller


Oppdatertdato: 2012-01-28 Tema: Kjøttdeig Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Nortura


Oslo (NW): Ferske kjøttboller, burgere og strimlet kjøtt er vinnere på norske middagsbord for tiden, viser nye tall. – Folk velger stadig oftere varer som kombinerer ønsket om å lage ordentlig middagsmat med behovet for å gjøre det raskt og lettvint, sier informasjonssjef Eli Strand i Nortura, morselskapet til Gilde og Prior.
Foreløpige anslag for fjorårets dagligvaresalg viser særlig stor vekst for denne typen middagsvarianter.

– Forbruket av ferskt strimlet eller ternet kjøtt økte med hele 60 prosent, til drøyt 2,6 millioner kilo. Ferske kjøttboller var opp 19 prosent, til 1,7 millioner kilo. Dette har blitt populær familiemat, som mange kombinerer med pasta og lager i stand en god middag på under halvtimen, sier Strand.
Hun tror denne trenden kommer til å fortsette i 2012.

Svensk smak

Når ferske kjøttboller står på menyen er førstevalget Gildes svenske kjøttboller, som fikk en salgsøkning på nær 30 prosent ifjor, til over 670 000 kilo. Også butikketterspørselen etter ferske burgere gikk kraftig opp i fjor.

– Salget av fersk kyllingfilet økte også, men ikke like mye som i de kraftigste vekstårene, sier markedsanalytiker Knut Jacobsen i Nortura.
Økningen var på omlag 11 prosent, til 8,6 millioner kilo.

– Høy etterspørsel etter kyllingfilet er nok nært knyttet til ønsket om å spise sunt, samtidig som det er populært i barnefamiliene. Her vet vi at barnas ønsker betyr ganske mye for valget som gjøres i butikkhylla, sier Jacobsen.
Hvis barna ikke liker en ny middagsrett blir det gjerne til at også foreldrene velger den bort, ifølge seniorkonsulent John Spilling i Ipsos MMI, som jobber med undersøkelsen Norske Spisetrender 2011.

Fra bunnen av

– Unge, barnløse familier er nok mer eksperimentelle. Når småbarnsforeldre vil introdusere noe nytt ved middagsbordet lykkes det nok best i kombinasjon med noe kjent, for eksempel pasta, sier Spilling.
Han bekrefter at svært mange ønsker å lage middagsmat selv, innenfor den begrensede tid de har til disposisjon.

– Ifølge våre tall lages fortsatt annenhver middag fra bunnen av, men folk legger ikke nødvendigvis helt det samme i dette begrepet som bestemor gjorde. Noen halvferdige ingredienser får nok være med, sier Spilling.
Bare hver tiende hjemmemiddag lages helt uten egeninnsats, ifølge undersøkelsen.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2369
Norsk mat.Produkttester.
Bananer.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.