Karibias største rom til Norge


Oppdatertdato: 2008-11-22 Tema: Rom Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Rommerket Brugal fra Den dominikanske republikk ble lansert i Norge i november. Den norske importøren har stor tro på nykommeren.
Selv om nordmenn flest ikke har hørt om Brugal, lages det nesten 75 000 liter av den i døgnet, og den har en markedsandel på 80 prosent i den Dominikanske republikk. Brugal er det mestselgende rom-merket i Karibia og verdens tredje mestselgende etter Bacardi og Captain Morgan fra Puerto Rico.

Fra Den Dominikanske Republikk

The Brugal Company ble etablert allerede i 1888 av Don Andres Brugal i Puerto Plata, en liten by på nordkysten av Den dominikanske republikk.

Spanskfødte Don Andres hadde lært å kunsten å lage rom på Cuba før han flyttet til Den dominikanske republikk og hans ekspertise har siden blitt videreført fra generasjon til generasjon i Brugal-familien.
I 2008 ble Brugal kjøpt opp av The Edrington Group, som også står bak kjente whiskymerker som The Macallan og The Famous Grouse. The Edrington Group er deleier i importselskapet Maxxium og det er dette som er bakgrunnen for at Brugal nå blir å finne i Norge.

God i drinker

Commercial Director i Maxxium Norge, Romain Jourdan, har stor tro på at den karibiske bestselgeren vil falle i smak hos norske ganer.

- Dette er en rom av førsteklasses kvalitet. Oppskriften er en godt bevart hemmelighet hos Brugalfamilien, som fremdeles står for produksjonen i Puerto Plata, forklarer importøren.

- I Spania, der Brugal har vokst med over 60 prosent de siste tre årene, er det populært å blande med cola og Sprite. Den egner seg også ypperlig i som ingrediens i drinker som Cuba Libre, Mojito og Strawberry Daiquiri.

- Det er egentlig bare kreativiteten som setter grenser. Er du helt tom for ideer er det godt å vite at den også er god å drikke bar.

Brugal Bananamama

5 cl Ron Brugal Anejo
5 cl kokosmelk
5 cl steamet melk
1 banan
1,5 cl grenadin

En god og fancy cocktail som er lett å lage. Ha alle ingrediensene i en blender og tilsett et glass is. Miks til isen er finkornet. Hell over i et stort tulipanformet glass. Pynt med en bananskive og et kirsebær.

Brugal Anejo

Varenummer Vinmonopolet: 15577 (testutvalg)
Pris: 297,90 kroner
Alkoholinnhold: 38%
Bruk: Blandes i både enkle og mer avanserte drinker (Cuba Libre, Mojito).

Brugal Extra Viejo

Varenummer Vinmonopolet: 58034 (bu)
Pris: 367,90 kroner
Alkoholinnhold: 38%
Bruk: Blandes i enkle og mer avanserte drinker (Cuba Libra, Mojito). Egner seg også bar.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1443
Julekaker.Reker.
Norsk mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.