Kavli smøreost - best i test!


Oppdatertdato: 2011-01-14 Tema: Slanking Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Kavli Kilder: Kavli


I en stor test av smøreost i januarnummeret av magasinet Shape Up, kommer Kavli Smøreost ut som tydelig vinner. Det er godt nytt for alle med lette nyttårsforsetter.
Smøreosttesten er utført av ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius. Hun mener at det er lite som smaker så godt som gode oster. Men siden mange av dem inneholder mye fett og kalorier, slår Borchsenius fast at det også finnes noen smakfulle magre oster.

I vanlig hvitost er det 27 % fett. Kavli sine testvinnere var Kavli Magerost Naturell og Kavli Lettost Kylling, som henholdsvis har fettprosent på 7 % og 3 %.

Cathrine Borchsenius og Shape Up omtaler lettostene til Kavli på denne måten:

Kavli Lettost Kylling:
Her har vi testens magreste ost (kun 3 prosent fett)! Denne smøreosten inneholder minimalt med fett og lite kalorier. I tillegg inneholder den mest protein av alle ostene i testen, så dette er et veldig bra valg for deg som ønsker å spise sunt og magert.

Kavli Lettost Naturell:
Dette er den nest magreste osten i testen, og med en fettprosent på bare 7 fortjener den en sekser på terningen. Osten har også et høyt innhold av protein sammenlignet med andre her. Et veldig bra valg for deg som ønsker å kutte ned på inntaket av fett.

Mange nyttårsforsetter

- Kavli Magerost og Lettost er gode alternativer til de vanlige ostene for de som tenker på vekten. Disse variantene har null karbohydrater, lite fett og mindre kalorier, sier produktsjef Anders Bakke Ingebrigtsen.
Hos Kavli merker man tydelig at mange nordmenn går inn i det nye året med et ønske om et sunnere kosthold. – Vi ser at salget av lettere oster går i taket i januar og februar hvert år, sier Ingebrigtsen.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2076Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.