KEX Dark - trendigt glutenfritt


Oppdatertdato: 2008-02-10 Tema: Produktnyheter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Semper


Mørk sjokolade vinner frem i allt flere sammenhenger og nå har turen kommet till glutenfria ”KEX”. Med ”KEX Dark” får alle glutenintolerante en god nyhet og ett velkomment alternativ till mellommåltid. Eller når det helt enkelt er på sin plass med litt belønning eller bare noe godt å tygge på.

Nye glutenfria ”KEX Dark” oppfyller alla ønskene på en og samma gang. Nyheten innehåller precis som sin forgjenger ”KEX” naturlig glutenfrie krispige kjeks, er fyllt med mørk sjokoladekrem og dekket med mørk sjokolade.

- Vi håper at ”KEX Dark” kommer till nytta og glede som en riktig godbit å ha det godt med i mange sammenhenger, sier Charlotta Åsman, produktsjef for Sempers glutenfria sortiment.
”KEX Dark” finnes i hyllene blant våre andre glutenfrie produkter fra midten av februar.

Fakta om glutenintoleranse


Glutenintolerans kallas også cøliaki og innebærer att man ikke tåler gluten. Gluten er proteiner som finns naturlig i hvete, rug og korn. Den som får cøliaki får forandringar på tynntarmen vilket leder til att slimhinnens overflate skadas. Forandringene i tynntarmens slimhinne normaliseras når gluten utelukkes fra kosten. Behandlingen med glutenfri kost er livslang. Den sørger for att minska risken for eventuella komplikasjoner.
Ubehandlet cøliaki påvirkar bland annet vekt og lengde. Det er derfor viktig å oppdage sykdommen før puberteten. Man pleier å si at en av hundre svensker ikke tåler gluten og tallene er nok ganske like i Norge.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1272Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.