Kjempeburger på Harveys


Oppdatertdato: 2007-11-12 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Vi besøkte Harveys i Krisiansand en rolig mandagskveld i Oktober og ble overrasket over god mat og hyggelig miljø. Selv om Harveys i utgangspunktet er en typisk amerikansk preget bar som sender sport på tv hele tiden, har de og en fyldig meny med masse snadder.
Harveys finnes på 3 steder i Norge, Oslo, Trondheim og som sagt Kristiansand.

Miljø og omgivelser

Harveys er en lun oase i en ganske traffikert gate med busser like utenfor vinduet. Men med masse gøy på veggene, en haug med tv skjermer og Bruce Springsteen på høyttalerene så glemmer man hverdagen for en stakket stund. Og når man kan sitte godt, spise godt og følge med på WRC på storskjerm har man det bra.
Harveys har mye mer liv i helgene med masse ungdom som følger med på sportssendinger og er ute for å ha det gøy.

Menyen

Harveys meny er som sagt fyldig. Det er mange småretter, burgere, mexikansk, kylling og biff. Det fins salater og milkshake. Alt er amerikansk preget. Ett utvalg av øl og annet drikke er jo en selvfølge.
Prisene er rimelige med burgere fra kr 114.- til Kr 149.-, salater til Kr 129.-, biffer og kylling fra Kr 150.- til Kr 200.-, desserter til Kr 50-60.- og mye mer. Og her er det snakk om store porsjoner.
I tillegg fins det flere tilbud til forskjellige tider.

Kjøkken

Vi var jo her nede for å spise og bestilte hver sin burger og mineralvann. Enkelt og grei bestilling. Sennep bestilte en Down On The Farm burger men fikk en cheese burger, selv om det ikke gjorde noe. Ketchup bestilte en Bigger King som er en litt støre burger. Begge to var førsteklasses. Skikkelig kjøtt i burgeren og masse tilbehør, samt skikkelig gode fries til med godt krydder. Og porsjonene er så store at en blir mett.

Service

Servicen var lett og grei, selv om det ble litt minus for feil burger, men ikke noe som jeg gadd å bry meg om. Servitøren/bartenderen kom til bordet og tok bestilling, og maten ble servert ved bordet.

Priser

Her er det faktisk ganske rimelig. Vi to ble kjempemette for Kr 370.- for 2 kjempegode burgere, 2 store glass mineralvann og en kopp kaffe. Ingenting å si på det når prisen inkluderer WRC på storskjerm rett over deg og Bruce på stereoen.

Konklusjon

Her går vi gjerne igjen. Passende en ettermiddag når en ikke gidder å lage mat og en ikke trenger passe på kalorier. Dette er jo og ett fint sted å slappe av på over en halvliter. Vi fikk dessverre ikke så mange bilder da jeg rotet med kameraet mitt.

Her vil dere se hvordan våre kriterier for bedømming av spisesteder slår ut. Vi setter karakter ut fra våre forventninger og ut fra hva spisestedet gir seg ut for. Her er det en sportsbar som kanskje i utgangspunktet ikke kan stille opp mot gourmetrestauranter, men det er ikke det vi sammenlikner med. Sett ut fra det de står for og det vi forventer er dette helt topp.


Karakterer:

Kjøkken/mat 9
Drikke 5 (ikke vurdert)
Meny 9
Miljø/omgivelser 8
Service 8 (minus for bom på burger)
Pris 8
Totalt 47 av 60 mulige

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1217
Info.Supper.
Salater.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.