Kjøp te og teutstyr over nett!


Oppdatertdato: 2005-09-12 Tema: Te Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Te er ikke bare te, fikk jeg vite etter ett møte med Tone Wasbak Melbye, en av personene bak det nye selskapet tekompaniet. Her fikk jeg en rask innføring i tetyper og forskjellige tillagingsmåter for de forskjellige tesorter.

Tekompaniet ble etablert sommeren 2004 og personene som står bak er Tone Wasbak Melbye, Lars Mehlum og Øystein Alsaker. Tekompaniet har utgangspunkt i tehuset Den Blå Katt i Bergen. Denne er nå avviklet.
Etter å ha reist rundt i både India, Kina og Sri lanka har de funnet frem til ett bra utvalg som de importerer til Norge og selger gjennom tekompaniet.
- Her har vi ett stort utvalg av anbefalte teer fra India, Sri Lanka, Kina, Nepal, Japan, Taiwan bla, sier Tone Wasbak Melbye.

Utvalget består av rene teer som grønn te, hvit te, sort te, oolong te, Pu-erh og urteteer, smakssatte teer og rooibush.
- Samtidig er det viktig å huske at te er ferskvare og at smaken forringes ved lagring, og derfor sørger vi alltid for å ha så fersk te som mulig på vårt lager i Bergen, sier Tone.
- Og i tillegg har vi og ett utvalg i utstyr til tillaging av te i nettbutikken, bla med flere typer samovarer for tillaging av te, legger Tone til.

Vi vil senere i andre artikler på matoppskrift.no, komme nærmere inn på de forskjellige typer te og særlig riktig tillaging av te, da dette er viktig ifølge Tone.

Hun sier at det er 3 viktige ting å huske på:

Te er en plante ( camelia sinensis) og ikke en urt(OBS for alle oss som drikker såkalt urtete)
Te er en ferskvare og vil forringes over tid.
De forskjellige tetyper tillages på forskjellige måter for å beholde smak og for ikke å bli bitre. Her brukes det bla forskjellige temperatur på vannet, forskjellig trekketid mm

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:673
Julekaker.Supper.
Småkaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.